söndag 4 mars 2012

Full gas!

Det är inte helt lätt att vänja sig vid en ny bil. Jag har inte kört någon annan bil än min egen de senaste åtta åren och det är mycket knappar och rattar som sitter på fel ställen. Men det roligaste är i alla fall gasen. Jag vet inte vad det är men jag gasar som den värsta nybörjare! C och jag får formliga skrattanfall i bilen hela tiden! I dag var det en person som gick tvärs över luckan där jag skulle parkera. Jag skulle börja rulla framåt lite sakta men istället gasar jag jättemycket, precis som om jag ville stressa henne. Tokigt. Sen har jag sprutat spolarvätska fram istället för att köra vindrutetorkarna bak. Blev jätteförvånad. Det tar väl några dagar så har jag vant mig. Det jag kommer få svårast för, tror jag, är att komma ihåg att sätta på halvljuset. Forden hade alltid halvljuset på och det stängdes av när man stängde av motorn, men så är det inte på den här. Lite opraktiskt tycker jag. Ska lusläsa bruksanvisningen sen.

Grå metallic? Vad är det för färg? Den ser ut som en smygande vattenpöl.

6 kommentarer:

 1. För vilket land var den tillverkad om den inte har halvljus på automatiskt? I Spanien är det så.
  Grå metallic, det låter ju riktitigt metalliskt!

  SvaraRadera
 2. Och jag är så nervös när jag ska köra en ny bil. Känns som om jag inte kan köra bil alls. Borde ha samma inställning som du. Ett skratt gör det enklare.

  SvaraRadera
 3. Smygande vattenpöl? Låter som en bra färg - ev regn och slask kommer inte att påverka - bilen kommer inte att se skitig ut!

  SvaraRadera
 4. Jag kör också Yaris. Den har också en färg som borde kunna definieras som smygande vattenpöl, typ grå metallic ;)
  Och det där med gasandet kanske är nåt som är typiskt Yaris, för jag måste också gasa mycket när jag ska smyga fram sådär försiktigt, annars lägger den av :)

  Eller om det beror på chauffören....

  SvaraRadera
 5. min yaris är äldre än din och den sätter på halvljuset automatiskt. det är bara en inställningsfråga. lycka till. visst är det kul med ny bil!

  SvaraRadera
 6. Det brukar gå bättre när man lärt sig i vilket läge kopplingen gör att motorn börja driva hjulen. Och efter några veckor fattar man inte vad problemet var.

  SvaraRadera