måndag 26 september 2011

Irritationsmaximum

Jag som vanligen är tålamodet personifierad kom nog upp i årsbästa när det gäller irritation idag.

Ringde till närmsta apoteket vid tretiden för att kolla att de hade Cs penicillin hemma. (Vis av skadan när jag förra gången jag skulle ha min egen medicin fick ränna runt på tre apotek innan jag fick den.) Jo, den fanns hemma. Åkte dit efter jobbet och då är den slut! Det kanske hade varit lite bra om den jag frågade hade sagt att det bara fanns ett fåtal kvar. Undrar om de lägger undan? Tack för avregleringen av apoteken. Not.

Hopp in i bilen igen och grunna över vart jag kunde åka istället dit inte trafiken var så gruvlig. Det fanns inga bra alternativ så det blev bilkö. Idiot som kör om mig och bussen bakom när vi står och väntar på att komma ut på stora vägen. Framme vid nästa köpcentrum som ligger i en stadsdel där man helst håller hårt i handväskan. Kommer in på apoteket och där tjuter ett larm med ett antal decibel. Jag frågar om det är brandlarmet, jag har inte direkt någon lust att som alla andra stå passiv och brinna inne. Nejdå, det var fastighetslarmet, någon satt fast i en hiss. Jaha. Sen kommer två väktare rusande eftersom personalen tryckt på överfallslarmet för att få hjälp att få tyst på det andra larmet. Smart. Jättesmart. När jag gick därifrån kände jag att mina trosor var inkompatibla med kjolen och liksom började hasa ner. Obekvämt som fasiken!

Men sen blev jag glad igen, gick in på mataffären för att köpa en grej jag glömde igår och då ser jag att de har smör! Och flytande smör/rapsolja! Det kändes som jag gjort ett riktigt fynd när jag gick därifrån, i alla affärer jag varit i den senaste tiden har smörhyllan gapat tom.

6 kommentarer:

 1. Tja det där låter väl som ehhh en händelserik dag eller nåt

  SvaraRadera
 2. Tomt på smör & Smör/Rapsolja i Farsta också.

  SvaraRadera
 3. Man skulle nästan kunna skrika TROSCHOCK!

  SvaraRadera
 4. Vilken dag - men bra att du hittade smör! Å att trosorna inte hann hasa sig än mer! Å att C fick sin medicin till sist!!! För dom hade väl den`?!?! Du har ju tur som en tok! :D

  SvaraRadera
 5. Avreglering och obekväma trosor = irritationsobejkt!

  SvaraRadera
 6. All avreglering de sista åren har varit så himla lyckad att man nästan häpnar! *NOT*

  SvaraRadera