lördag 10 september 2011

Ny färg och läskig mat

Idag har vi jobbat hårt, C och jag. Jag hade avtalat på förhand med henne att hon skulle hjälpa mig att byta färgtema i rummet. Så nu är det vårgröna temat nedpackat och det solgula uppe. För er som inte vet så har jag en såpass neutral färgskala att det räcker med att byta gardiner, kuddar, matta, lampskärmar och lite småprylar så har jag ett helt nytt rum. Det gula känns härligt så här på hösten, det håller sommaren kvar och skänker värme och intensitet till rummet.

Till middag åt vi ölrumpekyckling. Ja, du läste rätt! När jag själv såg det förra veckan så trodde jag det var ett skämt men det är det inte. Man tar en liten ölburk, öppnar den och så trär man kycklingen däruppå och kör in in ugnen. Det blev gott!

Ser du den vackra damen i fönstret? Den gläder jag mig åt varje dag. Jag fick den av mitt x och hans fru i somras när jag fyllde år. Den är så vacker! Hon är lite rostprickig men det gör absolut ingenting. Det är nog järn för hon är tung som aldrig det. Hon håller något i sin högra hand. En blomma antagligen. Men C tror att det är en glass och jag tycker det ser ut som en mikrofon.

För övrigt mår jag fortfarande väldigt bra. Såpass att en avlägsen kollega kommenterade det på väg från parkeringen härommorgonen. Det kändes som en komplimang när hon sa: Du ser ut att må bra! Jag vet ju att många ser mig när jag mår som sämst och antagligen lider med mig när de ser mig försiktigt ta mig fram i korridoren så det där kändes extra bra. 


9 kommentarer:

 1. Har man inga andra kryddor på kycklingen utan bara en burk öl?

  SvaraRadera
 2. Lite salt och peppar bara, här är hela receptet. Fast jag gjorde ju inte precis som det står här förstås.

  http://www.ica.se/Recept/olrumpekyckling-713759/

  SvaraRadera
 3. Fint att höra att du mår bra!

  Låter lite barockt att trä en kyckling över en ölburk...
  Kan man inte hälla i ölen istället och panta burken?

  SvaraRadera
 4. Funkar burken i ugnen? Flickan i fönstret är fin.

  SvaraRadera
 5. Det funkar jättebra. Man skulle ha en 33cl-burk och det hade jag ingen så jag tömde en konservburk på innehållet och hällde ölen i den istället.

  SvaraRadera
 6. Smart med neutral färgskala!
  Visst är det skönt när andra ser att man mår bra!? Det bidrar till att "braet" sitter i lite längre eller i allafall bättre.

  SvaraRadera
 7. Jag gör som du, byter färg på gardiner och kuddar och vips; nytt rum.

  Jag har ätit ölkyckling, gott som tusan.

  SvaraRadera
 8. Skönt att höra din röst igen ... har saknat dig.

  SvaraRadera
 9. Hahaha, håller med Nilla, det låter barockt att trä en kyckling över en ölburk. Skulle vilja se en närbild på damen.

  SvaraRadera