tisdag 28 februari 2012

Högar av bilpapper

Jag sitter mellan högar av papper. Har rotat fram alla gamla besiktningsprotokoll och alla gamla reparationskvitton och registreringsbeviset. Är lite lätt imponerad av mig själv att jag hade sån ordning.

Jo, jag ska förhoppningsvis sälja min tretton år gamla ögonsten. Och istället köpa en bil som bara är sju år gammal, snacka om uppköp! 

Då får jag styrservo, vilken lyx! Elektriska fönsterhissar. Centrallås. AC. Och till Cs stora lycka, CD-spelare.  Forden har har inget av dessa nymodigheter. Men faktiskt går det väldigt bra utan, det är en vanesak. Och jag brukar tänka att det är färre saker som kan gå sönder.

Det är syrrans gamla bil jag köper, en Toyota Yaris. Rätt ful faktiskt, i alla fall bakifrån. Nån obestämbar grön-grå färg. Men till ett bra pris. Syrran har köpt en sprillans ny bil. Men att köpa helt nytt har jag vare sig råd eller lust med.

Så nu sitter jag här och ska bestämma vilken försäkring jag ska ta. Ole dole doff, lite så känns det faktiskt. Det är så himla svårt att jämföra vad man får för pengarna.

Sen ska vi bara få tid att skriva pappren också. Vi har två tillägg till det vanliga köptkontraktet. 
1. Hon får inte få dåligt samvete om något går sönder på bilen. 
2. Jag får inte blir sur om något går sönder på bilen.

10 kommentarer:

 1. Kan vara lite känsligt att sälja till dom man känner men jag tror säkert att det går bra, och att den inte går sönder det första den gör.
  Det bör den inte göra om den vet sitt eget bästa.

  Jag har kvar alla papper som är viktiga, frågan brukar bara vara Var. Men får jag tid på mig så hittar jag allt som behövs till deklarationer och likn.
  Ibland behöver jag mycket tid. Då önskar jag att jag var mer ordningssam. Sen glömmer jag lätt. Både att jag önskade att jag var mer ordningssam samt att allt tar så mycket tid om man inte är det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en mapp med fack där jag lägger avtal och andra viktiga papper. Betalda räkningar och oviktiga saker lägger jag i en hög i datumordning och när den högen är full går jag igenom den så jag inte missat nåt och lägger den sen i en plastpåse. Som jag märker med datum. Jäklars vad ordentlig jag lät nu!

   Radera
 2. jag har en toyota yaris och är SUPERNÖJD. om du behöver en toyota-verkstad så ska du ringa mina 80-åriga gubbar på kungsholmen som är superba. grattis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 80-åriga? Hoppas jag hinner dit! Roligt att du är nöjd med din, då kommer jag nog också bli nöjd.

   Radera
 3. Svar
  1. En kvarleva sen vi bodde ihop och delade upp glassarna i två högar i frysen så vi inte skulle bli osams.

   Radera
 4. Bra att spara alla papper på bilar...man vet aldrig när man har användning för det....jo...när man säljer förstås.. ;)

  Har ju sålt en del bilar själv...är ingen affärsman..säljer alltid för billigt....men va sjuttan...man får ju sålt den snabbt.

  Ha en trevlig kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig sålt nån, jag. Och har nog inga köpslåendegener så jag lär nog sälja billigt, jag med.

   Radera
 5. Min syster ska också köpa en Yaris. Hoppas ni alla blir nöjda!

  SvaraRadera
 6. Bra tillägg! Å det är alltid roligt med en nyare bil!

  SvaraRadera