onsdag 20 juli 2011

Jodå

Jodå, jag är här någonstans. Men har förutom att inte bloggat inte läst några bloggar heller. Vet inte vad som hände riktigt, jag kanske behövde en paus bara. Blev som trött.

Jag har semester. En Rutansemester. Jag hänger här hemma, är på balkongen om vädret vill sig och fipplar omkring lite allmänt. Idag har jag städat till exempel. Och varit i tvättstugan. Men vet ni nåt kul? Min tvättmaskin som slutade fungera någon gång i våras, den har helt plötsligt fått liv igen! Jag mötte den i hallen. Nej, nu ljög jag. Men jag la i badrumsmattan och min lilla vita trasmatta jag har i köket och tänkte att jag kan ju bära ned dem till tvättstugan och centrifugera. Och döm om min förvåning när jag hör hur den sätter igång och snurrar med alla varv den har! Det lates belöning. Gör ingenting och saker fixar sig självt. Det kanske var något som satt i slangen eller i pumpen som liksom torkade ihop när jag inte använde tvättmaskinen och lossnade när det plötsligt kom vatten. Glad är jag, ett praktiskt bekymmer mindre.

Idag var det all flygmyrors dag. När jag handlat fick jag stänga bildörren kvickt för att inte få in dem i bilen. Lustigt de där timmarna medan de har vingar, det fullkomligt vimlar av dem i luften då. Och sen faller vingarna av och de kryper på marken. (i alla fall tror jag att det är så det är). Fåglarna spatserade på gatan och fick sig ett skrovmål såg jag.

5 kommentarer:

 1. Maskinen kanske har haft långsemester. Flygmyror gillar jag inte. Hoppas det är över nu.

  SvaraRadera
 2. Vad skön inställning du har Maj. Njut av ledigheten. Jag längtar också efter lite ledighet. Får en minisem i helgen i allafall då jag flaxar ur i dag för att återvända på söndag. Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Och rent oförhappandes kunde jag ta ytterligare två dagar ledigt så idag börjar min semester också! Tjohoo! Vi hörs när jag kommer hem om ett par veckor.

  SvaraRadera
 4. Flygmyrorna verkar vara lite senare här nere i år. Min gräsmatta brukar bli helt vit men än så länge nöjer de sig med att ta sig in hit på alla möjliga sätt.

  SvaraRadera