fredag 29 juli 2011

När man har hål i huvudet

Jag har läst alla tidigare delar i serien om Ayla som börjar med Grottbjörnens folk. Jag blev glad när det kom ytterligare en del och ändå gladare när jag såg att den låg på topplistan även i pocket. När jag börjat läsa den frågar C vad det är för bok, hon tycker att hon känner igen den. "Det kanske är Shantaram du tänker på" säger jag. "Den har också ett orange omslag". Då går hon fram till bokhyllan och plockar fram boken jag läser, fast inbunden! Jag har beställt den näst sista boken i serien, den som kom 2002. Och frågan är, var det fler än jag som gjort samma misstag eftersom den låg på topplistan? Nåväl, jag läste om den och jag ska erkänna att jag inte kom ihåg handlingen alls. Så är det ibland för mig när jag läser det jag kallar "underhållningsböcker".

4 kommentarer:

 1. Hahaha, så kan det gå!

  Du, fråga där: Hade faktiskt ingen aning om att det kommit fler i serien. Hur många är det nu? Jag har nog bara läst tre: Grottbjörnens folk, Stäppvandringen och Mammutjägarna... Vilka har jag missat?

  SvaraRadera
 2. Grottbjörnens folk
  Hästarnas dal
  Mammutjägarna
  Stäppvandringen
  Nionde grottan

  Och den som kommit nu i vår:
  De målade grottornas land

  SvaraRadera
 3. Ah, tack! Ja - nu när jag ser din sammanfattning så ser jag ju att det är Nionde grottan och De målade grottornas land som jag missat. Skall kika efter dem. Tack!

  SvaraRadera
 4. Så där brukar jag oxå göra. Komma hem med en bok som verkar bra och så har jag redan ett ex i hyllan

  SvaraRadera