lördag 2 juli 2011

Supereffektiv

Såhär på lördagskvällen är jag supereffektiv! Har just gjort en jordnöts-kola-paj vars doft och konsistens bådar gott! Och nu står en fransyska i ugnen, en väldig kort person. Eller en köttbit som ska bli rostbiff. Hade inga batterier till till den alarmerande termometern så jag kör den gammaldags varianten. Imorrn kommer den förstfödde, hans flickvän och mitt barnbarn! Det är jättelängesen jag träffade dem, de har varit på tour i södra Sverige. Barnbarnet är två månader nu och har gått upp till den häpnadsväckande vikten av drygt 4 kilo.

Förutom det är jag dödligt imponerad av mig själv som fixat belysningen över bardisken. En dag så blixtrade det till och jag blev svart på fingret när jag satte i kontakten till den. Vi har väl varit lite slarviga och dragit i sladden istället för i stickproppen så den har blivit utnött. Men nu har jag bytt stickpropp och satt dit en strömbrytare. Jag har förhört mig noga hos elektrikerna på jobbet hur jag skulle göra men det var lite pyssligt innan det blev klart. Men nu funkar det och jag är stolt som få!

Sen är jag lite extra glad för att jag fick en så fin bok av Magica i fredags. En perfek farmorsbok, med sånger och ramsor för små barn. Det roliga är att så fort jag läser dem, minns jag och kan dem. Inte alla såklart, men många. Tack!

7 kommentarer:

 1. Javisst är den fin! Det bästa är ju att sjunga med små barn, första vägen in i språket. Ha det fint med barnbarnet idag.

  SvaraRadera
 2. Jag vill också ha bok av Magica! Jag ska snacka med döttrarna om inte jag också kan få ett barnbarn.

  Eljobb gjorde jag också när jag var yngre. Ända tills någon sa att det var farligt.

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat med elen. Det hade jag aldrig vågat mig på. Jag kommer inte ens överens med spottar som ska bytas (jävla påfund om du frågar mig)

  SvaraRadera
 4. Jag är vedebörligen imponerad av din flit. Hoppas att ni fick en trevlig middag.

  SvaraRadera
 5. Mysigt med besök av barnbarnet och dess föräldrar!

  Ha det gott, kära du!

  Sommarhälsning till dig.

  SvaraRadera
 6. Uppdatering?
  Alltså inte för att jag vill stressa dig...men, jo, det vill jag förresten.

  SvaraRadera
 7. Den där pajen lät inte dum alls du, den med lite pulverkaffe skulle inte sitta fel.

  SvaraRadera