måndag 11 juli 2011

Saknar längtan

Jag längtar inte efter något. Jag saknar att längta. Jag har semester om fyra dagar. Det längtar jag inte heller till utan känner mig närmast avundsjuk på alla dem som glatt och ihärdigt längtar till sina. Jag har inga konsertbiljetter på kylskåpet. Ingen bokad resa. Jag är längtanslös. Det är nästan som att inte leva, när inte längtan finns. 

Jag längtar efter sådant jag inte kan få. Längre. Så jag tror jag slagit av den där längtansknappen. Den är i läge "off".

Jag vill att blixten slår ned och ändrar läget.

13 kommentarer:

 1. Förstår precis vad du menar. Jag jobbar för att hitta längtan/lusten, viljan till att hitta på saker med mina tonåringar när mina fyra semesterveckor börjar. Men jag kan inte räkna med att de vill vara med mig hela tiden. Så jag försöker tänka att det ska bli skönt att bara vara. Får se hur det går med det.

  SvaraRadera
 2. Den kanske gör det rätt vad det är.
  Men vill du gå på konsert följer jag gärna med, säg till bara. Bara det inte är opera.

  SvaraRadera
 3. Och det är inte längtanslöst för att du är nöjd med det som är?

  SvaraRadera
 4. Men vännen, det är klart att det finns väntan och längtan även för dig! Att träffa barn och barnbarn, kanske att träffa mig (kom ut på ön nån dag och grilla och drick vin och sov över!) eller så kan vi gå på en utställning eller vad som helst - om du vill - men jag vill inte lyssna på jazz. Hatar jazz.

  SvaraRadera
 5. Singlis: Du tänker rätt, det där är en metod för att fixa det.

  Nilla: Jädrars vilken lust jag fick att se opera, det var länge sen. Inte sedan jag såg 4 timmar Tristan och Isolde, av Wagner.

  anbylens: Nej, jag är inte nöjd. Inte helt och hållet. Bara bitvis.

  Magica: Passa dig, jag kommer ta dig på orden.

  SvaraRadera
 6. Och jag gillar både jazz och opera. Så jag kan hänga med på det om du vill. Och ta ett gas vin. Nä, två, glas.

  SvaraRadera
 7. Jag hoppas att du tar mig på orden. Vi hörs om grillkväll - om det passar dig - när vi kommer hem från Norge i början av augusti?!

  SvaraRadera
 8. Vad är det du saknar om du fick drömma fritt? Kanske är det så att när du hittat det kan längtan uppstå? För att du vet vad du vill ha.

  SvaraRadera
 9. Jag kom ihåg att jag skrev en dikt om det här en gång för länge sen. Jag letade upp den.
  Längtansmål
  "Förr längtade jag alltid,
  hade stora längtansmål
  och små längtansmål
  Ibland längtade jag så mycket
  att jag trodde att jag skulle
  sprängas av längtan.
  Men nu längtar jag nästan aldrig,
  för jag vet inte vad jag ska
  längta efter!"

  Det var 1985, 26 år sedan! men jag lovar, jag har längtat en hel del sedan dess!

  SvaraRadera
 10. Åh, jag känner igen mig! Ibland tror jag att jag längtar men när jag riktigt känner efter så är det inte så...Hoppas du hittar på-knappen igen!

  SvaraRadera
 11. Jag mår bra av att längta när jag längtar efter sådant jag vet kommer. Längtan efter det ouppnåeliga (vad det nu är) är dock jobbigare. Nyss kom jag på att jag inte läst din blogg på flera dagar och då längtade jag lite efter dina funderingar - och då har du ett inlägg om längtan. det passade mig perfekt! :-)

  SvaraRadera
 12. Tack allihop, jag tycker så mycket om att läsa era kommentarer. Det ger perspektiv och gör det lättare att leva. Och en dikt också, det var inte illa!

  SvaraRadera