lördag 14 januari 2012

Man tager vad man haver

Skulle laga porterstek och ur minnet handlade jag (alldeles för mycket) porter, kött och grädde. Vad jag inte mindes var svartvinbärssaft. Det hade jag förstås inte hemma. Inte heller madeira. Men jag hittade en urgammal flaska med en skvätt svartvinbärslikör så det använde jag. Det gick hur bra som helst.

Här hemma är julen outslängd. Skulle gjort det idag men C hade viktigare uppdrag än att såga grenar på en gran och bära ut. För det är så vi gör, vi som bor i stan och högt upp vid en trafikerad gata. Det skulle väl gå att bära ut den samma väg som den kom in men då skulle å andra sidan hela lägenheten bli fylld med barr. Det är många trånga passager på vägen till ytterdörren nämligen. Men imorrn!

Sen har jag en önskan. Mockapocka. Kan du inte ta bort den där förbaskade snön på din blogg så jag kan läsa hos dig igen?

3 kommentarer:

  1. Åh, porterstek, det var länge sen!

    SvaraRadera
  2. Ingredienser till porterstek skulle inte jag klara av att handla ur minnet, men å andra sidan fuskar jag alltid när jag lagar mat så jag skulle nog byta ut precis som du. Roligt att du börjar känna glädje igen.

    SvaraRadera
  3. Åhh. Porterstek. Så förtvivlat gott!

    SvaraRadera