onsdag 4 januari 2012

Ovaken

Någon gång ibland har jag dagar som idag. Det började med att jag försov mig så jag fick hoppa över frukosten och tidningsläsningen (som jag egentligen lägger orimligt lång tid på) och istället göra mackor att ta med till jobbet. 

Körde i kolsvart mörker och snett regn i ganska lite trafik till jobbet. Det är som att gatlyktorna inte ger ifrån sig något ljus, istället är de som jättelika trattar som suger i sig det lilla ljus som finns. Och utefter vägarbetena finns inte ens någon belysning.

Hade ett svagt surr av en begynnande huvudvärk som aldrig bröt ut. Jag har sällan ont i huvudet. Satt på ett möte klockan tio och såg ut över de lövlösa trädtopparna på den jämngrå himlen som hölls strax ovanför dem och nästan ramlade ner.

Inte på hela dagen vaknade jag. Faktiskt kändes det så. Jag var som nyvaken eller ovaken hela dagen lång. Längtade bara efter att gå hem. Jobbade visserligen hyfsat bra men hade hela tiden den där overklighetskänslan.

Tror ni det hjälper om jag lägger mig tidigt? Och tror ni på att jag kommer göra det?

4 kommentarer:

 1. Gatlyktor som suger åt sig det lilla ljus som finns har man ju hört talas om.
  Jävla parasiter.

  Nej, jag tror inte att du kommer gå och lägga dig tidigt.

  SvaraRadera
 2. På fråga A svarar jag, jag tror det. På fråga B, jag tror inte det. Men du kan ju överraska både dig och mig, och Nilla.

  SvaraRadera
 3. Har det inte varit ovanligt tröttsamt de senaste dagarna?

  SvaraRadera
 4. Rutan, det kanske har det. Jag hade bestämt mig för att inte gp under i november, inte sucka och inte kommentera bristen på ljus men det kanske är det som kommit ikapp mig nu.

  Men nu ska jag iaf borsta tänderna, hoppet om ett tidigt sänggående lever!

  SvaraRadera