söndag 11 december 2011

Alkohol & spel och spel & alkohol


Vi lyckade bara tömma två flaskor på sina slattar även fast vi låg i rätt hårt. Det blev en del märkliga blandningar, en del goda andra ogoda. Campari, kokosnötslikör och ananasjuice var ingen höjdare medan vaniljlikör och sockerdricka var rätt gott. Vi spelade Yatzy och hade allmänt trevlig och jag sov över. Fick en god frukost innan jag gav mig av hem. 

På eftermiddagen var det dags för nästa grej, hem till mitt Xs brorsbarn för Spelkväll. Då pratar vi bordsspel alltså. Allt från Bluff och Spökspelet (de har en elvaåring) till Pratmakarna och Cranium. Vi har insett att vi måste börja tidigt så vi träffades redan klockan två och var hemma igen vid midnatt.


När vi gick från bilen såg vi en något överförfriskad kvinna sitta på marken bland lera och löv. En kille i rutiga kockbyxor från restaurangen bredvid (där hon troligen druckit sig packad) försökte få upp henne på fötter utan att lyckas. C hjälpte till och de fick upp henne i svajande stående. Hon hade löv i håret. Killen skakade på huvudet när vi frågade om han kunde hjälpa till att få henne hem så C tog henne resolut om livet och började gå. Jag är inte så mycket till hjälp i fysiska lägen. Hon visste var hon bodde så vi gick över gatan, förbi ett hus och uppför en trappa. Där höll hon på att stå på öronen igen medan C tålmodigt instruerade henne att stanna med båda fötterna på varje trappsteg. C kunde koden till hennes port, vi baxade in henne i hissen när hon efter en stunds tänkande sa vilken våning hon bodde på. C hjälpte henne att låsa upp för hennes finmotorik var inte så fin i det här läget. Det såg propert och snyggt ut innanför dörren. Vi sa till henne att låsa om sig, dricka ett  glas vatten och gå och lägga sig. Undrar hur hon mår idag och om hon minns hur hon kom hem.

6 kommentarer:

 1. Vilken tur den kvinnan hade att just ni kom förbi. Synd om henne, och hoppas att hon kommer ihåg lite i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Spel & alkohol är en trevlig kombination, om det inte blir så illa som med kvinnan som ni hjälpte hem. Skönt att det finns människor som ni som inte bara går förbi!

  SvaraRadera
 3. säger som de andra - vilken tur och så skönt att ni kom!
  F ö så låter det som det var trevligt me slattaftton!

  SvaraRadera
 4. Jag säger som de andra vilken tur att ni kom förbi och kunde och ville hjälpa hon som var överförfriskad. Jag hoppas hon minns lite om vad som hände och kan säga tack till er!

  SvaraRadera
 5. Åh det där spökspelet spelade vi mycket när vi var mindre! Vad heter det och vart får man tag på sånt? Har du nån aning? :)) //Andrea

  SvaraRadera
 6. Andrea: Jag minns inte vad det heter, spelet är inte vårt utan det var de som vi var hos som hade det. Himla pyssligt att få ihop det var det i alla fall!

  Prova och fråga här, de brukar veta det mesta:

  http://forum.sverok.se/

  SvaraRadera