tisdag 20 december 2011

Bita ihop

Nu har jag glömt att bita ihop på jobbet. Glömt att jag inte får säga vad jag tycker och helst inte ha åsikter alls. För jag är ju så negativ och förödande för stämningen. Så idag har jag fått mig en avhyvling som hette duga. Grät tills jag blödde näsblod. Känner mig både knäckt och kränkt just nu.  Som förra gången får jag bära hundhuvudet eftersom jag märks. Medlöparna och jasägarna kommer undan. Och jag undrar vilka av mina kollegor som sagt saker som inte är sanna. Men de behöver förstås inte ha sagt något alls, det kan vara en (bra) metod att tysta mig, att få mig att tvivla på mina kompisar. Nu fryser jag fast det hettar i mitt ansikte. 

Jag trängde undan det och var och handlade mat med C. Helt rätt dag att göra det på, inte alls mycket folk. Vi var ostressade och hade roligt medan vi handlade, jätteskönt att ha det gjort. Dock hittade jag inga grönkålsstånd utan fick ta färdighackad i påse. Det går bra att göra långkål av men är sämre att dekorera skinkfatet med!.

10 kommentarer:

 1. Gud så jobbigt.

  Jag var obekväm jag också i min ungdom. Nu har jag ju inte jobbat på åratal men förr. Då var det jag som till slut bröt tystnaden och sa vad dom flesta bara tänkte.
  Jag fick också bära hundhuvudet och var den som fick skit av chefen.

  Det är nog lätt för somliga att bara sitta tysta och låta andra göra jobbet.

  SvaraRadera
 2. Hatar det där uttrycket med att man förstör på jobbet med sina negativa vibbar... Hos oss säger de att det är högt i tak men det är det inte, man får huka kan jag meddela.

  För tillfället kan jag säga vad jag tycker eftersom chefen inte vågar säga ngt till mig då hela avdelningen hänger på min kunskap... Men det är väl bara en tidsfråga

  SvaraRadera
 3. Det är så jäkla trist det där när man blir kallad för negativ för att man för fram en åsikt. Själv borde jag också ha hållit tyst både förra veckan och i veckan men jag sa inte riktigt allt jag tänkte men tillräckligt för att känna att en kollega var riktigt irriterad på mig. Men jag avskyr fjäsk mot överheten, då kan jag inte var tyst, det går bara inte.

  SvaraRadera
 4. Förbannat trist att drabbas. Men jag har slutat att bry mig när jag får kommentarer. Om det inte är sakliga och jag vet att jag gjort fel. Annars fortsätter även jag att vara obekväm. Du gjorde säkert helt rätt.

  SvaraRadera
 5. Usch, de där jasägarna och medlöparna är läskiga!
  Bra att du säger vad du tycker!!!
  Skönt att ni hade en rolig inköpsrunda du och C i allafall!

  SvaraRadera
 6. Men vad fan!

  Antingen är det bra stämning, och då beror det på att alla får komma till tals och tas på allvar.

  Eller så är det dålig stämning för att folk inte vågar säga vad de tycker och tänker!

  Den kommentaren du fick är ett typiskt uttryck för den härskarteknik som lägger skulden på den som vågar ta upp missförhållanden. På en sund arbetsplats finns det utrymme att ta upp och prata om allas synpunkter.

  Och utskällning också! Så jävla dåligt. Förstår att du känner dig kränkt.

  SvaraRadera
 7. Bra av dig uselt av chefen. Det borde vara så att man kan säga vad man tycker på jobbet men tyvärr är det sällan så. Var stolt över dig själv som står upp för det du tror på. Dessutom borde det vara bra för chefen att få höra medarbetarnas åsikter. Om chefen bryr sig om hur det är på arbetsplatsen vill säga.

  SvaraRadera
 8. Skitarbetsplats (eller är den en chef?)! Jag förstår att du blir ledsen. Jag håller med Nilla, Härskare. De är värst eftersom det sker rätt förfinat.

  SvaraRadera
 9. Det låter väldigt trist, men man måste kunna se sig i spegeln och veta att man gör det som är rätt. Även om det rätta ibland blir jobbigt, så känns det bättre.

  SvaraRadera
 10. Att man ska behöva gråta på jobbet det är vidrigt. Att man dessutom sagt något för att hjälpa någon annan som inte vill skylta med sin åsikt brukar kännas extra obekvämt.
  Hoppas du mår bättre nu!

  SvaraRadera