fredag 2 december 2011

Såpbubblesäsongen

Det har varit en ovanligt lång såpbubblesäsong i år. Nyss var jag ut på balkongen och blåste några. Visserligen var det lite kallt om fossingarna men annars helt okej. Fin termik för såpbubblor idag, de svävade framåt och sjönk sakta ned i gatlyktans sken och ned över de parkerade bilarna. Ibland är det för blåsigt och då spricker de för fort. Ibland är marken så varm att de stiger med uppvindarna och blir osynliga. Ibland för vinden dem tillbaka till mig och de förintas mot balkongblommorna. Jag har en ny burk, väldigt bra kvalité, C köpte dem när hon var i Frankfurt härförleden.  När den är slut får jag investera i en ny, för all glädje utan såpbubblor är konstlad glädje, för att travestera Torsten Ehrenmark.

7 kommentarer:

 1. Ha ha!
  Jag måste nog ta och investera i såpbubblor då.

  SvaraRadera
 2. vad kul att du gillar såpbubblor - det gör jag med. Jag har en liten manick som man vevar och sen flyger det ut såpbubblor

  SvaraRadera
 3. Nilla: Det är faktiskt livsnödvändigt med såpbubblor.

  Shamrock: Det låter ju lyxigt! Kanske ska önska mig en sån i julklapp?

  SvaraRadera
 4. Har länkat dig aldrig så lite.

  SvaraRadera
 5. Åååhhh, Torsten Ehrenmark... en sommarpratare utan like. Såpbubblor gör jag varje gång jag hanterar diskmedelsflaskan, fast de flyger inte så långt.

  SvaraRadera
 6. Och jag blåser mina bubblor på jobbet. Ger väldigt skön och rofylld känsla!

  SvaraRadera
 7. Såpbubblor är en av livets nödvändigheter. Trodde jag var ensam om det. Har ett jobb där man faktiskt kan få blåsa och det tillsammans.

  SvaraRadera