tisdag 29 november 2011

Efter klockan tre

Ja, vad har de för sig på banken efter klockan tre? En intressant sak hände häromdan. Cs pappa skulle sätta in pengar på hennes konto men de kom inte fram. När han kollade så såg han att han hade satt in pengarna på ett annat kontonummer än han brukade, båda hade hennes namn på hans internetbank. Men grejen är, C har ingen aning om att hon har det kontot. Hon får aldrig några kontoutdrag, vad jag vet. När det här nu uppdagades drog vi oss till minnes att hon hade ett konto där vi satte in lite småsummor nu och då när hon var liten men som vi sen glömt bort.

Nåväl, C knallar ner till banken med kontonumret och frågar efter sitt konto. Nej, det finns inget sådant konto säger de på banken. Hon ringer sin pappa och berättar och han ringer till banken. Jodå, kontot finns men inte på just det kontoret hon var, dock är det samma bank.

Så på måndag ska hon gå dit och fråga hur mycket pengar hon har.

Och nu undrar jag. Vad hade hänt om inte hennes pappa råkat ange fel kontonummer? Hade banken bara behållit pengarna då? Varför kommer det inga kontoutdrag eller årsbesked?

Man kanske skulle gå in på banken och fråga om man har några fler konton?

5 kommentarer:

 1. Så irriterande! Det där höll jag på med för mina tonåringar förra året. Jag höll på att bli galen innan det blev rätt. Ja, vad gör banken med pengarna?

  SvaraRadera
 2. Ett konto som är orört i 10 år brukar "inaktiveras" (dvs det blir ingen mer ränta på det). Men det borde ju stå med på årskontoutdragen som man får till deklarationen

  SvaraRadera
 3. Otroligt. Skulle bli skitförbannad. Skäll ut dom!

  SvaraRadera
 4. Hon har inte fått några årskontoutdrag, jag lovar att hon skulle blivit lycklig om hon helt plötsligt fått pengar hon inte visste om. Vi föräldrar (som stod som dem som hanterade kontot, vad det nu heter) har inte heller fått något årsbesked. Inte undra på att bankerna går bra om det är såhär de gör med småkonton som folk kan ha glömt.

  SvaraRadera
 5. Ja det var verkligen märkligt att de inte redovisar något till ägare av konton. Hur många sådana finns det? Jag har råkat ut för samma sak, ett tjugo år gammalt konto med litet pengar på.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera