lördag 6 augusti 2011

Barnböcker

Somliga böcker har gått mig värdshus förbi. Mulle Meck till exempel. Den måste ha kommit när C var för stor för den för den har jag inte läst för henne. Nu finns det en hel lekpark till hans ära med en rad av lekskulpturer för barn. En båt i en bassäng där vatten på något sätt sprutar ur spygatten. Ett garage med en gul bil och en grön lastbil och kanske fler. En labyrint till Violas ära som tydligen gillar att odla och är vegetarian. Ett flygplan med gula vingar. En rymdraket som man kan åka kana i. Ett bibliotek med sagoläsning. En trampdriven karusell med motorcyklar. En linbana för de riktigt dristiga.

Eftermiddagen har jag tillbringat där, i sällskap med en god vän och fyra av hennes barn. Det var ömsom duggregn och ömsom sol. Men hela tiden var där springande och hoppande glada barn. Mycket skratt och lite tårar.

10 kommentarer:

 1. Mulle Meck var en favorit här (född -94)
  Kanske något för ditt barnbarn?

  SvaraRadera
 2. Min C är född 89 så han kanske blev populär där emellan. Eller så missade jag honom bara. Ska helt klart läsa in mig på Mulle Meck, jag gillar barnböcker som är pedagogiska och lärande. Läste dessutom nyss om ett dataspel med honom som verkade väldigt kul, så vuxen jag är.

  SvaraRadera
 3. Jag har barn i rätt ålder men ändå missat den

  SvaraRadera
 4. Mulle Meck är nog en generation för sen här.
  Ja Expert sparkar på en liggande kan man tycka, återstår att se om det är smart.
  Ha en skön vecka;-))))

  SvaraRadera
 5. Jag har hört talas om Mulle Meck men jag är uppväxt med Pellepennan och Suddegumman. Så gammal är jag. :)

  SvaraRadera
 6. Jag har ju inga barn men Mulle Meck har jag hört talas om ändå. Fast vem det är vet jag inte, bara begreppet. Fast jag är ju gammal jag också, jag kommer dock ihåg Gena och Drutten. Så gammal är jag ;)

  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. "Gått mig världshus förbi"???

  SvaraRadera
 8. "Gå värdshus förbi" betyder att man missat något, ungefär. Det kommer från kortspelet Kille och när man har kortet Värdshus så slipper man ta kortet som kommer från spelaren bredvid.

  "Svinhugg går igen" kommer också från Kille, då får den som har kortet med grisen på allas kort. Eller nåt sån't. Har inte spelat på en herrans massa år. Och nu är det slut på lektionen!

  SvaraRadera
 9. Okidoki. Svinhugg har jag hört förr! See ya!

  SvaraRadera
 10. Mulle Meck har jag hört talas om, men vet just inget om honom. Kanske skall ta oss en tur åt det där hållet vid tillfälle då. Tack för tips!

  SvaraRadera