tisdag 9 augusti 2011

Väckta livsandar


Jag tror mina livsandar (hur många har jag egentligen? nio?) vaknade till liv lite grand ikväll. Jag har varit och ätit middag hos en kompis och hennes man och för att ta mig dit var jag tvungen att åka i en liten båt. Gruvade mig hela dagen för om och hur jag skulle komma i och ur den. Såpass mycket att oron lade sig ivägen för förväntan. Men det gick jättebra och de jag var hos var förstående och tålmodiga vilket gjorde att jag inte ens kände mig fånig när jag stapplade ombord. 

Jag fick god mat och vad mera var, trevligt och intelligent umgänge. Det var roligt att få vara en trevlig person igen. Och det är så enkelt att vara med folk när jag kan vara mig själv. Sådär som jag är. Lite korkad ibland, lite smart ibland, lite rolig ibland.

Ögat fick sitt också, spegelblankt nästan självlysande vatten. En tung gulmättad måne som knappt orkade hålla sig ovanför trädtopparna. En ihålig ek som på en annan plats hade kunnat vara Pippi Långstrumps sockerdricksträd. 

Luktsinnet fick jobba också men dofter är svårare att beskriva. Grönska, allmän grönska, hur luktar det? Där fanns stråk av något som blommade, vått grus och bräckt vatten. Grillat kött och nysågat trä.

Ja, ni förstår själva att det var en härlig kväll! En kväll jag behövde.

6 kommentarer:

 1. Det låter som en alldeles fantastisk kväll. Gott att kunna slappna av och vara sig själv också, det är viktigt.

  SvaraRadera
 2. Precis så känner jag att jag är ursmart ibland lite dum och förvirrad andra gånger. Och då är det så vilsamt att få vara det utan att behöva försöka vara på något annat sätt. Vilsamt är det när man kan vara sig själv. Vi har varit med många människor och dessutom pratat engelska hela tiden så nu är det skönt att få vara här hemma och inte behöva träffa någon alls.

  SvaraRadera
 3. Du beskriver det så fint, så man kan nästan känna hur du haft det. Det är sådana där stunder man får ta tillvara på och ta fram och minnas när snön ryker utanför fönstren...

  SvaraRadera
 4. Men du beskriver så jag känner hur det luktar!
  Det verkar som du fått en kväll där du fått "tanka" lite, bra!

  SvaraRadera
 5. Gusågulligtbeskrivet! Kramis det gör vi om!

  SvaraRadera