onsdag 24 augusti 2011

Tvätt

Vi har tvättstugan idag och vid middagen började vi prata om torktumling och torkskåp. C är lite osäker på hur hon ska ställa in dem. Mäpan vi pratar inser jag hur knasiga uttrycken låter. Fintvätt behöver inte betyda att kläderna är särskilt snygga. Och vittvätt innehåller även färgade saker. I alla fall när det gäller hur man ska ställa in maskinerna.
Det var härligt att vakna imorse till en vit värld. Vit av dimma. Jag hann inte med att fotografera det jag ville för solen skingrade dimman så snabbt. Mitt emellan de här två husen ligger ett lägre hus lite längre bort. Där speglade sig solen så det lyste som silver på taket. Men det hade försvunnit när jag tog bilden. Och det är en färgbild!

9 kommentarer:

 1. Tänkte minsann på dig på vägen hem från jobbet idag - en stoor älg stod mitt ute på ett gärde vid sidan av vägen (på behörigt avstånd på andra sidan av viltstängsel)... Så, då tänkte jag på hon som ville klappa en älg :-).

  SvaraRadera
 2. Rolig du är! Visst är det lite häftigt när bloggrelaterade saker dyker upp i den där analoga världen?

  SvaraRadera
 3. Jag upplevde samma sak. Tog med kameran på morgonpromenaden med hunden men när jag kommit till det coola stället det som jag tänkte skulle bli så bra var dimman puts väck. Lite dimmigt är det i alla fall på bildbloggen ettvardag.

  SvaraRadera
 4. Kersti: Här var det bara frågan om tjugo sekunder eller så.

  Magica: Visst är mäpan mycket finare än medan?

  SvaraRadera
 5. Mäpan - "men fan" översatte jag till först...säger väl en del om mitt dåliga språkbruk! Låg dimman tätt över hela riket i morse, vi hade superdimmigt i morse.

  SvaraRadera
 6. Vi hade oxå dimma. Såg knappt handen framför mig

  SvaraRadera
 7. annika: Mäpan är inte alls något vanligt ord utan tvärtom! Det är Nillas fel att jag använder det.

  Shamrock: Varför gick du med handen framför dig? :-p

  SvaraRadera
 8. Mäpan ÄR finare än medan. Om jag får lägga mig i diskussionen. Och även om jag inte får det.

  Man kan sålunda säga att det är min FÖRTJÄNST att du använder det.

  SvaraRadera