söndag 28 augusti 2011

Flygande råttor

Jag har möblerat om lite bland växterna på balkongen. Jag har ett rödbrunt gräs med stora vippor som nu är i mitt synfält om jag vrider huvudet lite åt vänster och tittar ut genom balkongdörren. Så hela gårdagen tillbringade jag med att undra vad det var för brunt och luddigt som flög därutanför! Var det månne en flygade råtta? Nu har jag vant mig. 

Idag flyger molnen fort på himlen. Alldeles nyss var den klarblå och jag tänkte koka mig en kopp kaffe och sätta mig där. Nu har lätta gråa heltäckande moln täckt över det blå. Men jag tar nog ut min kopp och min bok ändå.

Imorse innan jag vaknade hörde jag åskan. Inte särskilt nära så jag klev aldrig upp. Det har varit ont om åskväder i mina trakter i sommar och jag gillar åska.

Och tomaterna börjar rodna.7 kommentarer:

 1. Här i mina trakter fick vi blixt och dunder så det räckte och blev över.

  Kaffe och en bok lät inte dumt, tror jag gör detsamma...

  SvaraRadera
 2. Blir lite avundsjuk på din balkong :-) min har jag inte kunnat nyttja alls denna sommar till att ha nån odling på...man började renovera balkonger här i våras och, jag vet inte, men hantverkare förstår jag mig inte på...inget är klart ännu.
  Ha en skön söndag.

  SvaraRadera
 3. Åh tomatskörden ser ut att bli bra!
  Visst har det sin tjusning med åska men gillar kan jag inte påstå att jag gör...iallafall inte när den går tvärsöver mig!
  Himla tur att det inte var flygande råttor! :D Det hade varit lite läskigt!

  SvaraRadera
 4. Vaknade också av åskan, men den lät så långt borta att jag somnade om igen. Jättefina flygande råttor du har! :-)

  SvaraRadera
 5. Snygga tomater. Och råttor också för den delen.

  SvaraRadera
 6. För ett par dagar sen var det enorma åskperioder här nere. Problemet var att allt gick förbi ett antal mil härifrån. Inte en enda blixt såg jag här om kring. Gissa om jag blev sur.

  SvaraRadera
 7. Vad härligt med egna tomater!
  Åskan i söndags natt gick rakt över Mälardalen. Det lilla radhuset skakade i grunden. Drog upp rullgardinen och låg i en timme och såg världens skådespel, har aldrig någonsin tidigare sett så många blixtar. Vackert var det!

  SvaraRadera