söndag 30 oktober 2011

Dejtingsidor

Jag ska skriva av mig min irritation för att se om den går över då eller om ni kan ge mig några tips om hur jag ska göra för inte bli arg.

Dejtingsidor. Jag är  singel men skulle inte ha något emot sällskap. Nu var det länge sen jag försökte  på något dejtingställe på nätet, mycket beroende på att jag inte mått så bra. 

Jag tittade på utanverket på en sån sida och redan där går pulsen igång. Och då menar jag inte pulshöjning av den positiva sorten. Länken utlovade en sida för seniorer, för det är jag väl. Och vad är det på reklambilderna? Inte en person över fyrtio så långt ögat kan nå.

Sen ska det matchmejkas. Man ska fylla i svaren på en mängd frågor för att man ska hitta någon som är så lik en själv som möjligt. Meh! Jag är inte intresserad av en kopia av mig själv! Jag har liksom nog med mig själv. Jag är intresserad av någon som har en annan åsikt, som bjuder mig en diskussion, som får mig att se även från en annan vinkel. Någon som gör helt andra saker än jag, vem vet, någon av dessa saker kanske är jätteintressant fast jag inte har provat och inte vet det.

Okej, då ponerar vi att jag har en profil på en dejtingsida nu. Då ska jag beskriva mig själv. Och då går det inte an att skriva att man är tjockast på mitten, färgar håret och har en kroppshållning som kanske inte är den sexigaste i världen. Nej, då ska det vara idel superlativer och det finner jag förljuget.

Männen då, männen på dejtingsidorna, vad letar de efter? Förutom den där personen vars personlighetsprofil stämmer överens till hundra procent. Ja, männen i min ålder, inte har de tänkt sig någon jämngammal inte. Nej, helst 10-20 år yngre ska hon vara. Möjligen jämngammal men absolut inte en dag äldre än honom. Jaha. Jag blir irriterad över att de är så inskränkta och förmätna. Min åsikt är att ålder inte har så stor betydelse, utan det är hur man ÄR sin ålder.  Så vad återstår för mig då, när jag inte duger för mina jämngamla? Antingen någon som är 10-20 år närmare döden än jag, vilket i och för sig kan vara ok om de inte är förstockade, eller en liten toyboy.  Och tjugoåringer som är ute efter en MILF är jag helt ointresserad av.

Vad ska jag göra för att inte bli så förbannad?

9 kommentarer:

 1. Elda upp de där dejtingsidorna är nog det enda raka.

  Herregud, liksom. De känns som nutidens opersonliga internationella coffee-shopkedjor.

  Finns det inga mötesplatser i stil med de äldre konditorierna? Om du fattar. Egen annons i tidningen, kanske?

  Kommer förresten i sammanhanget att tänka på kortromanen "Du ska vara spännande och varm" som jag läste i somras. Handlar om en kvinna som ger sig in på de där dejtingsidorna för att hitta en man. Mycket underhållande.

  SvaraRadera
 2. Aldrig mer, säger jag. Aldrig mer.

  SvaraRadera
 3. Håll dig ifrån sidorna. Kanske inte det roligaste tipset, men jag kommer nog inte leta där. Tyvärr, för det är ju en praktiskt form.

  SvaraRadera
 4. Jag tror jag skippar såna sidor helt. Tror även jag skippar tanken på att träffa nån i Ica-kön.

  SvaraRadera
 5. Jag har ingen erfarenhet av dejting på nätet, men jag kan mycket väl tänka mig att männen (oavsett om de är gamla, gråa, osexiga, fula och feta) tror att de ska få tag i en snygg nymofoman på trettio something.
  Bättre att bli lesbian troligtvis. Kvinnor är FAN så mycket mer intressanta.

  SvaraRadera
 6. Det lilla jag läst gör också mig förbannad, men det finns ju en del som hittar varandra där i alla fall. Vet inte riktigt hur sidorna fungerar men gissar att man får hålla på ett tag och leta, kanske finns det ett guldkorn. Annars undrar jag om du dansar, min väninna som blev ensam vid 70 träffade sin fina vän på dans, men det var ju dans dagtid. Du verkar ju vara glad och lättpratad så jag tror absolut att du kommer träffa en vän om du bestämmer dig för att du vill det.

  SvaraRadera
 7. Håhåjajja, så skönt det är när någon annan uttrycker precis det man själv känner! Tack! Å jag tycker dessutom att de där sidorna är lite stela i alternativen när man ska klicka för vad man har för intressen etc.
  Singel i Sverige finns det en sida som heter och där träffas singlar vid olika arrangemang, oftast dock längre söderut t o m för dig. Men det tycker jag på ett sätt kan vara roligare - träffar man ingen "kärlek" så träffar man förhoppningsvis en del trevliga människor och får en upplevelse ändå.

  SvaraRadera
 8. Hej

  Finns också en sajt som heter Shake My World som ¨år mer fokuserad på att träffa människor "på riktigt" genom olika events, träffar och aktiviteter...

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset, Johanna. Det där verkar ju något lite vettigare iaf. :-)

  SvaraRadera