tisdag 11 oktober 2011

En bra resa

 Här är den lilla båten som jag tillbringat en vecka på. Ett samhälle i miniatyr med allt från mat och dryck till minigolf och skridskobana. Aktiviteter som frågesport, lektioner i italienska, bingo, casino, poolparty, danslektioner och tävlingar. Inaktiviteter som att sova med balkongdörren öppen mot havet, ligga i en solstol och läsa, titta på folk och ta en drink.

Vi gjorde utflykter på de ställen vi kom till; Aten, Sicilien, Kreta och Kusadasi i Turkiet. I Aten hann vi med att se Akropolis, den gamla Olympiastadion och äta en grekisk sallad och köpa olivolja. Bussen fastnade i trafiken, det var skolungdomar som demonstrerade mot att de inte fick några skolböcker utan var tvungna att kopiera.

På Kreta var vi vid en helt ljuvlig badvik med jättevarmt vatten. Men jag har blivit lite fjompig på gamla dar, jag tycker de där fiskarna som äter hudflagor från benen är lite läskiga. Först buffar de på en och sen tar de en tugga. De små går väl an men när de börjar vara i aborrstorlek så trampar jag oupphörligt med benen.

När vi var på Sicilien blev vi sugna på en Campari och satte oss på en uteservering. När kyparen kom med dem så ställde han även ner chips, popcorn och oliver. Sen kom han med små mackor med tomat och några bollar med okänt innehåll. Syrran och jag tittade på varandra och tänkte att nu passar de på att lura turisterna. Men eftersom vi inte ätit lunch så lät vi oss väl smaka. Och döm om min förvåning när vi bara behövde betala för drinkarna!

I Turkiet måste man dricka turkiskt kaffe, tycker jag. Mycket elegant serverat med en blomma och lite Turkish Delight som på bilden är dolda av vattenglaset. 

Vi träffade många trevliga människor. Även detta år hade vi jättetur med sällskapet vid middagsbordet. Man sitter vid samma bord varje dag så man hinner lära känna varandra. Sen pratar man med massor med andra i alla möjliga sammanhang. Det var 47 olika nationaliteter ombord. Personalen kom från 62 olika länder och är hur serviceminded som helst.


12 kommentarer:

 1. Åh, låter som om ni har haft en superskön resa!!!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad det där lät som en skön och trevlig resa.

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem! Vilka fina bilder. Känns som jag någon gång också ska göra en sådan kryssning.

  SvaraRadera
 4. Jag blir absolut sugen på kryssning när jag ser det här!

  SvaraRadera
 5. Jag ska också göra en sån resa, en vacker dag. Banne mig! Spännande låter det också.

  SvaraRadera
 6. Vilken resa du varit med om... :)

  SvaraRadera
 7. Ja det ser ju ut att vara en liten båt! :D
  Aten, Kusadasi och Kreta har jag sett - men vore häftigt att äntra dem sjövägen!
  Sicilien verkar vara ett bra ställe för Campari!
  Hoppas det går bra att återvända till den sk verkligheten!

  SvaraRadera
 8. Det märkliga med turkiskt kaffe är att det inte alls smakar lika bra i Sverige. Min fru var där, drack underbart kaffe. Köpte exakt samma kaffesort, förhörde sig minutiöst om bästa tillagningsmetod och försökte sedan hemma.
  Men nej. Blaskigt och med fadd bismak.

  SvaraRadera
 9. Någon gång ska jag också göra en sådan där kryssning.

  SvaraRadera
 10. Nån kryssning lär jag aldrig åka på. Nja inte frivilligt iallafall. Skulle däremot kunna tänka mig att flyga till de olika ställena. Vad smakade bollarna då?

  SvaraRadera
 11. Det låter som om du har haft det toppen! Underbart. Och välkommen hem. :-)

  SvaraRadera
 12. Det både låter och ser trevligt ut.

  SvaraRadera