fredag 14 oktober 2011

Soppmiddag

Jag hade inte träffat en av Cs kompisar på länge varför jag bad C bjuda hem henne på middag. Det gjorde hon. Dock kom vi inte på någon mat och C messade henne och frågade om det var något särskilt hon ville ha. Svaret var snabbmakaroner och köttbullar. Hennes kille svarade pannkakor. Kanske inte riktigt vad jag hade lust att laga. Bestämde mig för Magicas gulaschsoppa. Och till soppa måste man ha ett gott bröd så i morse gjorde jag en deg som fick jäsa i kylskåpet under dagen och så bakade jag ut den vid middagen. Gott blev det och det var attans så kul att ha ungdomar runt bordet. Jag borde verkligen bjuda hem folk oftare än jag gör. De drog iväg ut på stan och jag blåste såpbubblor på balkongen till farväl.

Det känns jätteskönt med helg. Jag har haft antydan till förkylning ett par dagar men tror jag motat bort den nu. Imorrn ska jag ha sovmorgon! Och handlat, dammsugit och plockat undan har jag gjort idag så det känns som om morgondagen kan bli hur slapp som helst!

4 kommentarer:

 1. Blev sugen både på sovmorgon och soppmiddag med nybakt bröd. Härligt att resan blev bra. Tänker på det där du skrev om fokusförflyttning. Har en arbetskamrat som är kort. Hon får alltid se upp på människor. Hon tittas alltid ned på. Och det skapar känslor. Så var vi på en fest. Hon hoppar till lite och sen ser jag henne titta ned och svara att det är ok. Efter en kort stund kikar hon upp på mej och säger att det är så här det känns att vara längre. Det var en dvärg som hade råkat gå på hennes fot.

  SvaraRadera
 2. Så skönt att kunna ta sovmorgon och veta att en del måsten är avklarade.

  SvaraRadera
 3. Den soppan ska jag också göra någon dag. Jag har med den i min roman ha ha.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker mycket om soppa, det är bra mat till både vardags och fest.
  Att ha ungdomarna hemma är kul. Saknar det. Nu är vi oftast bara två eller tre till middagen förr var vi sällan färre än sju. Det ändrar sig. Tur att de tittar förbi ibland.

  SvaraRadera