Farmor, alltså barnens farmor, inte jag. För jag är ju också farmor numera även om jag ännu inte vant mig vid att kallas för det. Farmor är liksom farmor för alltid. även om hon numera blivit omdöpt till G-Farmor.
Nåja, Riktiga Farmor brukar baka en äppelkaka som är så god. Jag har receptet på en liten handskriven gul lapp på insidan av min receptpärm. Ikväll fick jag ett ryck medan C var på sin tenta, tänkte att hon skulle mötas av lite väldoft när hon kom hem, så jag bakade den. Men tänk, den blir inte alls lika god som när farmor gör den. Den är god, visst, men inte som hennes. Det är märkligt det där att vissa saker bara inte går att kopiera.
Edit: Receptet finns bland kommentarerna om det är någon mer som vill ha det.
Edit: Receptet finns bland kommentarerna om det är någon mer som vill ha det.
Ungefär som mormors kålsoppa. Min blir god men långt ifrån lika god
SvaraRaderaTar gärna det receptet!
SvaraRadera2 dl socker
SvaraRadera2 dl mjöl
1 tsk stött kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
2 dl mjölk
50 g smält smör
Blanda de torra, häll i de våta.
Bröad form (literform räcker)
Stick ner tunna skivor av 2-3 äpplen
strö över kanel och socker
Grädda i 175 grader 35-40 minuter
Vänd uppochner när den svalnat lite