onsdag 19 oktober 2011

Färger

Jag har tänkt på färger idag. Redan igår förresten. Jag tänkte nämligen att jag skulle köpa en blus eller något med färg. Inte en svart, grå eller brun. Och vad kom jag hem med? En svart, med grå och silvriga rutor förvisso men ändå svart.

C har köpt en ny vinterjacka, den är förvånansvärt "förståndig" och vinröd. Hon vill också ha färg.

Och då kan jag inte undgå att tänka på när jag var tjugo och köpte en så fin kappa i en alldeles särskild kappaffär i Gamla stan. Kapplängden då skulle vara mini, midi eller maxi. Min var midi och knallgul! Syrran hade en maxi som var röd. Vi måtte verkligen ha lyst upp Ringvägen när vi gick hemifrån i morgonmörkret mot tunnelbanestationen vid Skanstull.

9 kommentarer:

 1. Jag brukar också gå ut och shoppa (vilket jag tror jag gör ungefär lika frekvent som du går ut och shoppar själv) med föresatsen att köpa något färgglatt. Kommer nio av tio gånger hem med något beige...

  SvaraRadera
 2. Haha Nilla, det låter helt logiskt!

  SvaraRadera
 3. Själv hade jag en djuplila maxi i manchester. DEt var grejer det!

  SvaraRadera
 4. Jag har en hel del kläder med färg. Gillar färg, och gillar de röd/orange modet som är nu. Skulle gärna vilja ha ett par röda byxor.

  SvaraRadera
 5. Vintertid är alltid svart och vit för mig. Hur jag än försöker så kommer jag hem med sådan plagg i alla fall...

  SvaraRadera
 6. Det är inte alltid man kan välja själv utan hålla till godo med som affärerna behagar ha den säsongen. Jag minns att jag gick ut med samma försats som du, för ett par år sedan, att köpa något med färg. Jag köpte det färggladast jag hittade. En ljuslila skjorta med vita och bruna ränder!

  SvaraRadera
 7. Å jag passar inte i svart - använder det mest på strumpor och byxor - aldrig uppåt hals och fejs. Å då är det tråååååååkigt att leta nåt lite extra snyggt, "den lilla svarta" är liksom det som gäller...

  SvaraRadera
 8. Hej 90° Korner. Upptäckte den här sidan hos den skrattande språkpolisen och hittade genast ett gemensamt tema. Färg. Det var ett tag sedan jag var knallgul eller röd (eller grön, då, för att få med alla trafiksignalerna). Hmmm, tänker jag och plockar med mig än det ena än det andra till provrummet, men i slutändan blir det alltid ännu mera svart. Svårsorterat såhär under vinterhalvåret. Jag sträcker in en hand i garderobsmörkret och hoppas på det bästa. Det blir alltid något svart, eftersom det i stort sett är det enda som finns.

  Men i princip är jag färgnörd och behöver färg för att överleva, särskilt på vintern. Så jag hoppas att alla andra väljer något annat än svart.

  SvaraRadera
 9. Hej Karin, jag tror faktiskt färg är underskattat som överlevningsmedel under den mörka årstiden. Säger hon som i skrivande stund har svarta jeans, svart tröja MEN en röd kofta. :-)

  SvaraRadera