måndag 27 september 2010

Båten

Jag var lite skeptisk till att åka på kryssning. Jag föreställde mig ett gäng gamlingar (som om jag inte vore det själv..) och blåhåriga damer med vassa armbågar. Men hej vad jag bedrog mig. Medelåldern var betydligt lägre än gammalt, även om jag pratade en stund med en 94-årig dam från Hässleholm.

Vi klev ombord i Malaga och genast märktes den alldels utomordentliga organisation som genomsyrade hela resan. Det kanske låter trist men det är väldigt skönt när någon har tänkt och ser till att allt funkar på smidigast möjliga sätt. Det är trots allt över 3000 passagerare som ska tas om hand och det vill till att logistiken funkar. Vi fick varsitt kort med magnetremsa och den använde man när man gick iland, gick ombord, för att öppna dörren till hytten och för att betala med. Enkelt. 

Det fanns hur mycket som helst att göra ombord, om man ville. Förutom soldäck med bassänger fanns det minigolfbana, isbana, bana för inlines, gym, klättervägg, pingisbord, shuffel board, volleybollbana och två målade löpspår. 0830 varje dag var det "walk a mile" för de som ville göra det.

En stor buffématsal där det alltid fanns något att äta. Sallad, vanlig mat, efterrätter, frukt, kaffe, you name it. Vi valde att äta i en av de tre matsalarna, med vita dukar och bordsservering. Man satt vid samma bord varje kväll vilket innebar att man lärde känna våra två kypare lite grann. Och vi hade två engelska par vid vårat bord som var så trevliga! Den där sorten som jag kunde skämta hejvilt med. Den ena, som hade lite udda humor, kom jag särskilt bra överens med. En kväll sa han till mig att "Your humor is wicked" och det tog jag som en stor komplimang. 

Varje kväll var det show och de var faktiskt bra. Sen fanns det dans både här och där, barer överallt och karaoke.

Ville man göra något stillasittande förutom att ligga på soldäck och dricka Bloody Mary så fanns det bingo, casino, servettvikning, scrap-booking, salsalektioner, tangolektioner och så vidare.

Det bästa var i alla fall personalen. De var verkligen handplockade verkade det som, alla var trevliga, glada, omtänksamma, förekommande och kom dessutom ihåg en. Balsam för en svensk.

Imorgon ska jag berätta mer och lägga upp en och annan bild kanske. Nu måste jag dyka i säng, sov nog bara 3-4 timmar i natt och känner mig lite mör. Men pigg ändå.


3 kommentarer:

 1. Okej, jag åker på en så snart jag har pengar.

  Och, skönt att du är tillbaka, det blir lite tomt när du försvinner så där.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att det blev så bra. Jag skulle gärna åka på kryssning.

  SvaraRadera
 3. Låter helt underbart fantastiskt!

  SvaraRadera