onsdag 1 september 2010

Jackbärartiden

Nu har den börjat, tiden på året när jag går och bär på en jacka. Ofta snurrad om handleden så jag slipper hålla rätt på den så mycket. Fast lika ofta låter jag den ligga kvar i bilen förstås. Jag är ju inte ute så långa stunder i taget eftersom jag åker bil till jobbet. Men i måndagskväll när jag åkte till stan, då var jackbärande för hela slanten. Man vet ju aldrig, det kanske kunde börja regna eller så. För fryser, det dröjer det länge innan jag gör. Jag tillhör den där förhatliga typen som gärna går barbent så länge som möjligt. Den som andra ondgör sig över och påstår att de själva fryser när de ser mig. Eller som tror att jag tror jag är ball på något sätt som går med bara ben. Men det är inte det, det är bara det att jag inte fryser. Och att jag avskyr strumpbyxor. Har slutat med strumpbyxor, bara för det. Finns ju andra metoder och modeller. Förresten har min höstjacka krympt. Eller nåt. Och fy vad jobbigt att köpa en ny, det funkar med oknäppt. Sen när det blir kallt ute, då har jag en halvlång mockajacka, den kan jag knäppa. Tror jag. Och när det blir vinter har jag en jättelång vinterkappa. Med luva. Fast har jag den uppfälld så skyller min dotter mig för liemannen.

4 kommentarer:

 1. Här var det bara 2 plusgrader i morse så det var kallt fast sen på eftermiddagen var det över 20.

  SvaraRadera
 2. Här har jackan hängts på sedan någon vecka. Och även scarf. Men det är mest för nacken skull...

  SvaraRadera
 3. Gud vad skönt att vi är fler!! Jag går barbent med kjol in i november, eller tills folk börjar blänga på mig när jag handlar mat. På jobbet har de vant sig, och jacka tar jag sen om/när det börjar snöa. Jävla påfund det där med ytterkläder...

  SvaraRadera
 4. Idag hade jag en tjock kofta och ovanpå det en skinnjacka, strumpor och mina nya, icke skavsårsframkallande boots. Ändå frös jag nyss. Men så åkte vi öppen båt också.

  SvaraRadera