söndag 20 mars 2011

Lite längre om Barcelona

Vi bodde på ett häftigt hotell med jättetrevlig personal, sådär så att man känner sig bekväm och hemma. En fiffig sak de hade var en liten infälld internetradio i väggen.


Vi sov rätt länge om mornarna och åt frukost i lugn och ro innan vi gav oss ut på stan. Det var en enkel stad att hitta i, tunnelbanan gick precis överallt. Det enda som var lite knepigt var att olika linjer kunde ha olika nedgångar till stationen. Buss åkte vi också, särskilt sista dan när jag var väldigt hängig, då hoppade vi upp på en buss, klev av, hoppade upp på en ny och höll på sådär tills vi kände oss vilse, då sökte vi upp en tunnelbana. Det är roligt att se lite av den vanliga staden också.

Sen blev jag lite kär också. Ja, inte i mannen som i ösregnet försökte ragga upp mig medan syrran frågade om vägen. Haha, han var ju för söt! Nöp mig i kinden sådär som man gör med småbarn. Nej, jag blev kär i Gaudi. Vi tillbringade en av de regniga förmiddagarna i huset La Pedrera. Hans sätt att tänka och hans former tilltalar mig väldigt mycket.

Sen var vi, nästan ensamma, i Labyrintparken. Körsbärsträden blommade och fåglarna kvittrade. Himlen hängde visserligen regntung från bergen men vi klarade oss utan att den föll ned över oss. Det var rofyllt och avkopplande och roligt att fotografera där.


Sen drack vi cava lite här och var och åt god mat förstås. En och annan affär gick inte att undvika, det skulle vara en övermänsklig ansträngning för syrran. Jag köpte en väska/kasse på Desigual, att ha mina träningskläder i.

På söndagen var det soligt och då satt vi bra länge på den här uteserveringen efter att vi hade varit och kollat på Santa Maria del Mar, kyrkan i boken Katedralen i Barcelona. (en bra bok, för övrigt)


Men alla de andra dagarna var det antingen mulet, regn eller ösregn. Det till och med haglade en stund och åskan gick.

Barcelona är en trevlig stad, jag åker gärna dit igen. Jag gillar när människor har nära till sina leenden.

6 kommentarer:

 1. Jag har aldrig varit där men alla talar så gott om den staden.

  SvaraRadera
 2. Åh vad det låter som om du har haft mysigt. Har varit i Barcelona en gång med jobbet och blev också oerhört förälskad i Gaudi - och den icke färdiga kyrkan (!) - och nämnda hus. Åt också den godaste bläckfiskrätt ever där, glömmer det aldrig. Väldigt fin stad.

  SvaraRadera
 3. Tack för det resereportaget, jag blir så HIMLA sugen på att åka dit nu! Jag hoppas på annan vårblomster än körsbär då för de lär vara överblommade när vi kommer i mitten av april.
  Frågan är om inte bilden på uteserveringen ger mig mest längtan. Jag älskar uteserveringar på kontinenten. Totally. Jag behöver inte så mycket mer än dom när jag åker dit, faktiskt.
  Men okej,jag ska spana in den där Gaudi du hade en affär med också. Är ni fortfarande involverade, eller kan jag ta han?

  SvaraRadera
 4. Nilla: Med tanke på att han trillade av pinn 1926 så kan du få överta honom lite. Men bara lite.

  SvaraRadera
 5. Barcelona nu i vår låter onekligen lite lockande. Har varit där en gång. Nilla och jag tågluffade. Jag blev rånad i Lissabon och vi flydde denna kriminella stad, utan pass och pengar, till Spanien med nattåget. Var rysligt nära att bli avslängda vid gränsen mitt i natten, men gömde oss bakom gardinerna. Att komma till Madrid och senare Barcelona dagen efter var som att komma till himlen. Måste nog åka tillbaka en vacker dag.

  SvaraRadera
 6. mockapocka: Vilket äventyr! Det låter som när jag tågluffade och tåget var sent så vi inte kom över gränsen från Jugoslavien när vi tänkt oss utan blev kvar, utan rätt valuta. Sov på hotell och fick ett bra pris av nattportiern, alla pengar vi hade kvar. Men det kände dessvärre inte dagpersonalen till. Vi la våra pengar på disken och sprang!

  SvaraRadera