måndag 13 juni 2011

Pratkvarn

Jag slänger gärna käft med vem som helst, var som helst. Idag tankade jag och skruvade bort tanklocket innan jag gick fram till kortautomaten. Då hann en kille på motorcykel dit innan mig, han skulle tanka på andra sidan refugen, om man så säger. Spelar roll, tänkte jag. När han stoppat in sitt kort och lutade sig åt sidan för att se vilket pumpnummer han skulle välja sa jag: "Ta nummer sex!" Det var nämligen numret på min pump. "Eller inte" sa han och log. I alla fall vill jag tro att han log det gick inte så bra att se det genom hjälmen. Det gick snabbt att tanka hans båge, det var en Harley Davidsson. När han vände ryggen till så såg jag att det stod ett namn som jag tror är hangaround till de där farliga motorcyklarpojkarna, ni vet. (vågar inte ens skriva ut det)

Och där står jag, som precis håller precis på och läser en bok som handlar om Sthlms undre värld, med min livliga fantasi. Nåja, jag lever än.

4 kommentarer:

 1. Och en väldigt massa såna motorcyklar besökte mitt jobb i helgen (sådär ett 30-tal minst). Och på deras jackor stod också ett namn som jag inte nämner högt. Fast det finns ju flera såna motorcykelpojkar (gubbar snarare och man nu jämför med tjejerna som följer med dem). Två gäng är väl mest kända skulle jag tro. Men jag var så trevlig så och lät dem gå på toa en efter en helt utan att betala den femma det egentligen kostar.

  SvaraRadera
 2. Det finns väl både snälla och stygga gängmedlemmar antar jag.
  På sonens dagis gick en liten flicka vars pappa var ledare för ett sådant gäng och han var supersnäll.

  SvaraRadera
 3. Åh, det är inte alltid lätt att ha den där livliga fantasin! Jag hinner se många farliga typer bland mina medpassagerare när jag åker buss sent.

  SvaraRadera
 4. Vad tycker du om Snabba Cash? Jag lyssnade på den och tänkte flera gånger att "Den är nog svårläst, den där." Vill du veta mer om pojkar på hojar ska du läsa Svensk Maffia. Huja...

  SvaraRadera