måndag 23 maj 2011

19 öre

Idag när jag tankade var det en ny sorts betalautomat. Med ytterst sävliga rörelser visade en bild av en hand att man skulle slå in koden. Sen skulle man välja pump genom att trycka på skärmen. Två yttepyttesymboler som det stod 13 och 14 på. Jag tryckte på 13 men glatt visade skärmen att jag hade valt 14. Och 14, det var spolarvätskan det. Fick gå dit och lyfta på handtaget och sätta tillbaks det igen för att kunna börja om från början. Då kommer kvittot, 19 öre. Det var ju inte så dyrt men lustigt att det kostade 19 öre bara att lyfta på handtaget.

Pekskärmar i all ära men varför kunde de inte gjort symbolerna lite större? Andra gången tryckte jag ovanför symbolen bara för att vara på den säkra sidan att jag inte nuddade vid den andra. Och i vinter måste man ta av vantarna för att kunna trycka, obra tycker jag.

Idag har jag äntligen planterat lite på balkongen, har varit ledig idag och så även C så hon fick följa med som bärhjälp när jag handlade. 50 liter jord väger väl 25 kg eller så?

Hittade min favorit, en spikklubba i favoritfärgen lila. Planterade humle vid kortändan och en ny lavendel för den gamla tog vintern. Sen hittade jag en ovanlig färgställning på en petunia och lite klöverblad (tror jag) som matchade perfekt. Det är snyggare i verkligheten än vad bilden blev.


5 kommentarer:

 1. Bar C 25 kg?!
  Det var strongt gjort.

  SvaraRadera
 2. Jag har också planterat lavendel i min endaste rabatt. Rabatten är oordnad och helt galen i färgsättningen, men jag gillar den! När det blommar lite mer ska jag bjuda på ett foto jag med.

  SvaraRadera
 3. Spikklubba har jag aldrig hört talas om, väldigt fin.

  SvaraRadera
 4. Spikklubba, kul namn och fin!
  Har också lite lavendel vid entrén. Det är vackert och doftar underbart.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. 19 öre låter ju överkomligt om du nu hade fått något för det. Jag tankade minsann en dunk vilket gick på närmare 40:-. Gräsklipparen kräver ju lite dricka.

  SvaraRadera