måndag 2 maj 2011

I svalaste laget

Jag hade min jacka kvar i bilen och det var faktiskt i svalaste laget att gå i bara blus ute i morse. Fyra grader var det visst. Men det är ju inte så långt till bilen.

Annars agerar jag fortfarande sambandscentral, i viss mån. De nyblivna föräldrarna har liksom annat att pyssla med än att prata och berätta samma story för alla. Den lilla ska ha mat var tredje timme. Först ammas hon och sedan sondmatning. De är kvar på neonatal men nu får bebisen vara hos dem. Hon har någon grej på foten som mäter syresättning och vad det nu var. Det är mycket sjukvårdskunskap jag inte har, märker jag. Hon verkar må bra och föräldrarna med även om de fortfarande är omtumlade. Fast de vuxna är "utskrivna" båda två vilket innebär att de inte får mat. Och de är både gourmeter och gourmander så att äta små micrade portioner i sjukhuscafeterian  (som stänger kl 18) funkar inte så bra. Och något vettigt ska väl den nyblivna farmodern göra så jag erbjöd mig att laga chili con carne imorrn och komma med matlådor åt dem. Förhoppningsvis kan jag få S att gå in igen med min kamera så jag får se underverket någon gång. För hälsa på får man inte.

7 kommentarer:

 1. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Ja, det gäller väl både chiliconcarnen för de stolta föräldrarna och för första mötet mellan stolt farmor och barnbarn.

  SvaraRadera
 2. Här på neonatal får bara föräldrar och syskon komma in. Men ditt lilla barnbarn är ju rätt stor och kommer alldeles säkert till en vanlig avdelning när som helst. Den lilla grejen på foten sitter liksom som en liten klämma. Halkar den av så börjar det pipa i maskinerna och det kan vara skrämmande för föräldrarna om de inte är vana vid det. Så fort mjölken rinner till ordentligt kommer den lilla säkert att få i sig all den mjölk hon ska ha och slipper då sonden. Hmmm jag pratar som en riktigt neonatal-inventarie. Fast å andra sidan är jag väl det också efter att ha haft 3 barn där.

  SvaraRadera
 3. Laga chili con carne är ju inte det sämsta. Och lilla nykomlingen kommer få chilikryddad mjölk, vilket kommer innebära att hon sedan kommer älska din chili con carne när hon växer upp. Det är min teori.

  SvaraRadera
 4. Snart. Hoppas du snart får träffa lilla barnbarnet.

  Kram till dig.

  SvaraRadera
 5. Va himla trist att du inte ens får se henne. Men med chili i magen tar hon sig snabbt.

  Hoppas du får bild på henne idag, så du också kanske kan visa oss ;)

  SvaraRadera
 6. Vilken tortyr att inte få titta på underverket! Jag känner med dig! Håll ut.

  SvaraRadera
 7. Grattis farmor! Hoppas du snart får se Lillan.

  SvaraRadera