måndag 9 maj 2011

Parkeringsvakt

Jag skulle aldrig kunna vara parkeringsvakt. Jag skulle tycka så synd om folk som fick böter. Nyss var det jättesynd om mig för jag glömde ställa in p-skivan och två minuter efter att jag parkerat fick jag  böter. Det är inget fel i det, men om jag skulle sett någon komma in på en parkering, gå in i mataffären och sen gå fram och bötfälla, då skulle jag inte må bra. Jag skulle föreställa mig personen när den kom ut igen, såg lappen på framrutan och höra ederna. Jag skulle förstå att personen skulle klandra sin egen obetänksamhet och bli sur på sig själv och sitta och stirra på det långa gula kvittot och fundera över vad hon kunde gjort istället, för 400 kr. Därför är det ett yrke som jag aldrig skulle klara av.

Kanske dags att investera i en automagisk p-skiva.

6 kommentarer:

 1. Lite onödigt snabb lapplisa där, tycker jag. De kanske jobbar på provision nuförtiden.

  SvaraRadera
 2. Jag har lite svårt att förstå vitsen med p-skivor över huvudtaget

  SvaraRadera
 3. Shamrock: Det är för att inte gratisparkeringar där man får stå ett par timmar inte ska fyllas med långtidsparkerare. Alternativet är ju att man får betala för att stå där.

  SvaraRadera
 4. Jag tror absolut de har provis!

  SvaraRadera
 5. Hemma på vår gata i stan, fast det var egentligen på vårt torg. Där såg jag en "P-Lisa" ge en av "knallarna" böter för att hon stod och sålde gardiner. Det du... ;)

  Fast å andra sidan, de gör ju bara sitt jobb. Och någon måste väl göra det också.

  SvaraRadera
 6. Nopp, ingen vill vara parkeringsvakt

  SvaraRadera