lördag 7 maj 2011

Ofunkande

Det är mycket saker här hemma som inte funkar som de ska. Där det skulle behövas en insats av någon händigare än jag. De jättehöga, jättebreda spegeldörrarna utefter kortväggen i Cs rum är svåra att dra. Nya hjul skulle behövas. Tvättmaskinen har lagt av och eftersom toan där de står är pytteliten så är det inte bara att köpa en ny.  Golvbrunnen under duschen går inte att komma åt men den skulle behövas göras ren så det inte blir översvämmning om man duschar med för mycket vattenflöde.  En av plattorna på spisen slutade funka för flera år sen, men det har funkat bra med de andra tre. Nu har ett vred tappat sina "hack" men det kanske funkar att byta vred bara, har inte provat än. Och nyss blev pekfingret svart när jag satte i kontakten till belysningen ovanför bardisken (=vårt middagsbord). Så den kontakten behöver bytas och smart vore att sätta dit en strömbrytare också. 

Jobbigt. Jag har så svårt att be om hjälp. Och att "köpa" någon är precis lika svårt.

10 kommentarer:

 1. Skönt att bara fingret blev svart... trodde först att du skulle skriva något om en jättestöt

  SvaraRadera
 2. Fingre blev lika svart som min själ...

  SvaraRadera
 3. Betala för sånt har jag inga problem med, de är ju glada att få jobb!

  SvaraRadera
 4. Att betala är inget problem, det gäller att hitta en. En bra en. Har aldrig sett någon annons där det står: Plattvredslagare finnes.

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen det där. Kan själv alltså...

  SvaraRadera
 6. Fast grejen är att jag kan ju inte själv!

  SvaraRadera
 7. Men du har ju världens gulligaste barnbarn och det är det enda viktiga. Anlita någon för h-e! Det är väl inget att huttla med!

  SvaraRadera
 8. Nån sådan där händig typ som fixar allt från spisvred till golvläggning? Nähä, jag har ingen men skulle du snubbla över någon så hör av dig!

  SvaraRadera
 9. Då skulle man ju kunna tro att det är fiffigt att ha en händig karl tillhanda.
  Nix. Inte om man har en händig karl som hellre gör annat än att fixa småsaker hemmavid.
  Själv tjatade jag i två år ang. en utelampa, till slut fick jag nog och beslöt anlita en elektriker (vilket maken är) och då tog det ungefär 3 minuter så lyste armaturen, och två lampor till inomhus.

  Det tog några minuter att utföra och åtskilliga många fler minuter att utstå mitt tjat för att inte tala om min energi och irritation i två år ;)

  Ibland tror jag det är bättre att leja utifrån kommande krafter. Så gör det du också!

  SvaraRadera
 10. Ulrika: Det där var trösterikt att läsa!

  SvaraRadera