söndag 22 maj 2011

Koll på tiden

När jag var yngre så hade jag mer koll på tiden. Nu räknar jag inte ut så mycket längre. Förr visste jag på minuten hur lång tid det tog för en maskin disk att bli klar. Nu vet jag inte ens om det tar en timme eller en och en halv. Jag vet inte hur lång tid det tar för mig att åka till jobbet, en kvart kanske? Tidigare visste jag precis. Det är rätt skönt att ha släppt den där kontrollen tycker jag. Även om det ibland kan vara praktiskt att veta hur lång tid saker tar så känns det också som att jag blir mer vaksam och kanske mer stressad när jag räknar minuter.

Jo, tiden i tvättstugan håller jag koll på. Det står med stora digitala displaysiffror när maskinen kommer bli klar och det är ju bra att veta när jag ska gå ner nästa gång.

Jag har oljat in golvet på balkongen men än är det sorgligt tomt på blommor. Det är bara de gamla penséerna i den ena balkonglådan som blommar. Jag är ledig imorrn och det är även C så jag hoppas hon följer med mig och handlar jord och en dvärgsyren, om det finns någon. Idag känns som en obra dag att åka dit, det lär vara fullsmockat med folk. Hon är dessutom trött efter att ha varit på fest igår. (temat den här gången: monster bortom din fantasi)

2 kommentarer:

  1. Jag har nog också släppt kollen på en massa tidsgrejer. Även tvättmaskinen höftar jag på, men jag behöver ju inte passa tid i tvättstugan då maskinen står i mitt badrum.

    SvaraRadera
  2. Jag är likadan. Har släppt mycket av kontroll och planering. Det lönar sig inte riktigt. Det är bra med maskiner som har displayer, vår tvättmaskin har inte det och jag har inte den blekaste aning hur lång tid det tar.
    Nu har vi ju vår hemma och inte i en tvättstuga så det spelar ju mindre roll, men när jag är hem och tvättar på sommaren så tar det alltid fasligt lång tid. Ett par tre timmar kanske..

    Eller en och en halv kanske, man jag vill bara åka iväg igen så det känns som det dubbla.

    SvaraRadera