måndag 18 oktober 2010

Punka

När jag skulle åka från jobbet kände jag direkt att något var fel och körde bara 10 meter till en ny parkeringsplats. Punka på höger fram.

En kollega (som jag tyvärr inte minns vad han heter) stannade när han såg mig, klev ur i kostym och med ett konferenssamtal i mobilen och frågade: Var har du reservhjulet? Mitt är ett sån't där konstigt ett, litet och sitter under bilen. Så jag sa att vi struntar i det, men om du vill kan du få ge mig skjuts till tunnelbanan, så det gjorde han. Himla gulligt.

Jag har mina vinterhjul i skuffen men grejen är att jag tänkte lämna in dem för att få nya däck. Och de har inte riktigt samma dimension som sommarnjulen, jag vet inte om man kan/får köra med 3 av en sort och 1 av en annan. Plus att det ju blir besvärligt om jag inte kan lämna in alla fyra. Lite bekymrad är jag allt.

Men jag är glad för att det hände där det hände. Har ingen aning om hur bil, eller jag själv, skulle reagera om jag fått punka i  70-80 kilometers fart.

Får förhöra mig på jobbet imorrn och förhoppningsvis är någon snäll och skiftar däck åt mig och kommer med goda råd.

6 kommentarer:

 1. Spelar man lite korkad och handlingsförlamad så har man snart en skock karlar runt sig som gärna demonstrerar sin handlingskraft och praktiska färdighet. Det är ju praktiskt.

  SvaraRadera
 2. Nilla; är det sant? Men jösses då ska jag genast ut och prova.

  SvaraRadera
 3. Men egentligen tänkte jag säga att jag är glad för din skull Maj, att du inte fick punka i 70-80 km/timmen. Är livrädd för det och tror att det är fruktansvärt läskigt. Jag blir nojig om däcken inte är ordentligt pumpade. Tur i oturen du hade!

  SvaraRadera
 4. Aldrig känner man sig så KVINNLIG som när det kommer till däckbyten och så. Jag åker till en däckverkstad och låter dem byta!

  SvaraRadera
 5. Har fått punka på motorvägen en gång. Körde i 100 km/tim. Kommer ihåg att det svajade och lät underligt. Usch.
  Däckbyte är ett nödvändogt ont! Besöker alltid en verkstad för denna syssla.
  Bilar är ibland ett bekymmer. Men samtidigt och oftast till glädje.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 6. Ingen vidare början på dagen. Hoppas det ordnar sig snabbt och lätt. :-)

  SvaraRadera