måndag 22 november 2010

Det här med broddar?

Det vore kanske inte så dumt. Inte när man är så livrädd för att ramla som jag är, jag tror jag skulle gå av på mitten om jag gjorde det. Eller mitten förresten, där är jag ju tjockast så det kanske är någon annan ände som skulle krackelera.

Men alltså, vet ni något? Jag förstår att ingen av er använder broddar men ni kanske har varit på studiebesök på PRO och studerat ämnet? Eller har överhört en diskussion vid bushållplatsen? Har en något äldre närstående som brukar detta ting, kallat broddar?

Berätta vad ni vet så jag får ett bra beslutsunderlag!

11 kommentarer:

 1. Jag vill också ha broddar. Och jag har fastnat (!) för ett par jag såg på apoteket, tror jag. Som är ganska nätta och nästan osynliga för alla andra. Jag kan inte heller se mig ramla omkull och vill INTE det, då slår jag mig sönder och samman. Och jag känner att jag visst kan ha broddar. Jag är tant nu.

  SvaraRadera
 2. Lite så resonerar jag oxå, att jag är tant nu. Många andra ser mig som en sån och då kan jag ju kliva in i den rollen när det passar mig.

  Apoteket alltså, jag noterar.

  SvaraRadera
 3. Jag har ingen egen erfarenhet av broddar, men förra vintern trillade en kompis på den eländiga Stockholmsmodden och krossade sin axel. Verkligen krossade. Det fick mig att tänka till - det kanske blir broddar i år, för bilen har ju vinterdäck med dobbar och kan den så kan väl jag.

  SvaraRadera
 4. Jag går med broddar hela vintern på min lila ö. De bästa är de man sätter på hälen. Tro mig, jag vet.

  SvaraRadera
 5. Broddar är jättebra. Ska skaffa nya i år för jag har hört att det finns en sort man liksom kan fälla upp, så att man kan gå i affärer t ex med dem.

  SvaraRadera
 6. Min mamma pratade sig varm om broddar på den tiden hon kunde vara ute och gå. Hon ansåg att man skulle ha broddar som satt under hela skon inte bara fram eller bak för det räckte inte till när det var halkigt. Sedan har jag hört att man kan köpa skor med färdiga broddar på, alltså det finns något slags piggar på sulorna som inte går att ta bort men som gör att skorna ska bli mindre halkiga. Skorna är dyra men väl värda pengarna enligt en kvinna jag pratade med på gymet som har ett par.

  SvaraRadera
 7. Hälen, alltså. Jo, det känns logiskt, det är väl den man sätter ned först och där man har största tyngden.

  Uppfällbart låter fiffigt. Annars lär jag väl haka fast mig i gaspedalen.

  Färdiga skor är säkert bra, men hundra mot ett på att de inte tillverkas i storlek 42. Och är snygga.

  Bra! Jag tänker så det knakar.

  SvaraRadera
 8. Har själv funderat på broddar. Det finns färdiga broddskor i storlek 42 kolla i sportaffärer eller friluftsaffärer. Nackdelen med metallbroddar är väl att det blir svårt att gå på tunnelbaneperronger och i affärer. Men jag har för mig att jag sett mjuka band med lite mindre dubb...de slits säkert fortare men det kan det vara värt

  SvaraRadera
 9. Jag hjälpte en dam härom dagen hon hade ett par som man liksom fällde ut det verkade fiffigt för då har man dem alltid med sig men behöver inte alltid ha dem aktiverade. Däremot har jag ingen aning om var man får tag på dem. Apoteket kanske vet.

  SvaraRadera
 10. Tant eller ej - halka = broddar på, sedan många år.
  Jag har ett par med "inbygggda" broddar som man ska kunna gå inne i affärer t ex fast lite låter det. Dem använder jag framför allt på mina långpromenader.Som en vanlig vinterkänga med snörning, har för mig att de fanns i nån slags bootsmodell också.
  De med broddar man kan fälla in verkar vara bra, kanske lite mer "citylook" ?
  Gå försiktigt!

  SvaraRadera
 11. Köpte inbyggda broddar i vinterkängorna förra året. Perfekt.

  SvaraRadera