torsdag 11 november 2010

Mitt på dagen

Mitt på dagen, mitt i veckan och här sitter jag i morgonrock med ouppfällda persienner. Jag tog helt enkelt ledigt idag. Hade det varit förr i världen hade jag tagit en sjukdag men numera är man ledig istället. 

I fyra timmar räcker cocktailblandningen. Sen försöker jag stå ut en stund med smärtan innan jag tar nästa omgång men det går fan inte. Jag äter väldigt sällan värktabletter och är lite rädd för vad som kommer hända nu när jag överdoserar friskt. Man ska ju bara ta ett visst antal om dygnet och jag tar mycket mer.  Hoppas penicillinet tar skruv snart så kanske det onda dämpas. En stor fördel är i alla fall att jag mår väldigt bra i ryggen! På vattengympan igår kunde jag verkligen ta i och slita hund. Kände mig nästan hög en stund, när jag var smärtfri överallt.

Jag läser en så bra bok! Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates. Har märkligt nog inte läst något av henne tidigare men jag känner direkt att hon seglar upp som en av mina favoriter. Låg och tänkte på nyss hur jag skulle förklara på vilket sätt jag tycker hon är bra men hittar inga sätt att förklara på.

Nu ska jag dricka kaffe och läsa lite till.

6 kommentarer:

 1. Det brukar verka efter ett dygn, så ät du dina piller. Det är ju inte så att du ska göra det länge.

  SvaraRadera
 2. Tack! Det känns bra att höra!

  SvaraRadera
 3. Krya på dig fort, men inte för fort utan att du hinner läsa mer JCO.Hon är absolut min favoritförfattare. "Dödgrävarens dotter" är jättebra och en annan av mina favoriter är "Fallen". Nyss har jag läst ut "Den tatuerade flickan" som jag också tycker mycket om. Hon är så produktiv, så du har mycket kvar att läsa.

  SvaraRadera
 4. Ruta Ett: Härligt! Jag fattar inte att jag inte har stött på henne förut och det är ju roligt att det finns så mycket mer av henne att läsa. Gillar du John Irving också? På nå't sätt tycker jag de är lite lika, även om Irving ofta är lite "skruvad".

  SvaraRadera
 5. Jag avgudar Joyce Carol oates! Mina favoriter ( har inte läst allt, men mycket) är det är vi som är mulvaneys, blonde och fallen, läs dom!

  SvaraRadera
 6. Nej, Irving är lite för mycket för mig. Minns att jag läste !Garp och hans värld! för länge sedan och förstod inte att texten bara var som den var och inte symboliserade nåt. Så konstigt kan man inte skriva, tyckte jag.
  Mern en annan författare som jag tycker om är Siri Hustvedt. Hon var med i "Babel" igår. Jag började med hennes "vad jag älskade" och sedan var jag såld.

  SvaraRadera