lördag 20 november 2010

Lördag

Lördag. För en timme sen valde jag mellan att lägga mig igen, och läsa, eller klä mig. Jag valde att klä mig.

Ser ut genom fönstret på de vita taken och den snötunga himlen. Ser trädet i slänten mitt emot där tidigt i morse en dam i röda kläder hängde upp en fröautomat till fåglarna. Ser en talgoxe landa på räcket på balkongen och en hel flock med duvor som i sällskap visar mig sina ljusa magar där de avtecknar sig mot skyn.

Funderar på det långa samtal jag hade igår, i slutet av min middag. En vän ringde och när jag frågar hur hon mår blir det först alldeles tyst och sen fylls mina öron av förtvivlad gråt. L har gått ifrån mig. Han har träffat en annan. Svårt är det att trösta, att hitta ord, att försöka bygga upp igen, att inte hemfalla åt smutskastning av den som gick. 

Idag ska vi baka lussebullar har C bestämt. Jag har köpt Kesella denna gång. Det har nämligen hänt att jag köpt fel och kommit hem med Keso istället. Men det funkar det med, bullarna ser lite vårtbitna ut bara, men smakar gott.

6 kommentarer:

 1. Lycka till. Mina lussebullar blir alltid torra - vare sig jag har Kesella eller ej. Så jag har lagt ner det.

  SvaraRadera
 2. Hoppas det är bra med tanden och att lussebullsdoften sprider sig vällukt i din våning!
  Så viktigt det är att vara vän - att lyssna framförallt och att få den som pratar att känna att det är okej, att det finns tid, att få ta plats. Va bra att hon har dig!

  SvaraRadera
 3. Jag lider med din L, fy f-n.
  Bra att hon har dig som kan lyssna.

  SvaraRadera
 4. Jag har inte bakat lussebullar på åratal, det är maken som gör det. Inte för att hans blir mindre torra än mina, han gör det ändå. Man får äta upp dom när de är nygräddade, då är de fortfarande goda. Och kesella hjälper inte mot torrheten, tycker jag.

  SvaraRadera
 5. Lider med L, varit där, två ggr... Vi bakar lussebullar till Lucia, men vi bakar vår egen variant, tar ut bullar med pepparkaksmått som föreställer Muminfigurerna :-) Hoppas du mår bra, kram!

  SvaraRadera
 6. Fru Venus: Det ska jag berätta för C, hon älskar Mumin!

  SvaraRadera