onsdag 8 december 2010

Teve

Jag förskräcker mig. Jag borde kanske inte det eftersom min erfarenhet är väldigt mycket mindre än andras men vad är det med alla dessa teveprogram?

Människor som inte kan hantera sin ekonomi
Bortskämda tonåringar
Folk som är sjuka och samlar på saker och inte städar
Människor som är feta och ska minska i vikt
Grannar som bråkar med varandra om skitsaker
Människor som inte hittat någon att älska
Tanter som lever i lyx och i en helt annan värld
Personer som har misslyckats med att bygga om där de bor

Varför lockar den sortens program tittare? Är det uppbyggligt? Är det för att människorna som ser på programmet ska kunna känna sig lite bättre? För att bli glada över att de inte är lika "misslyckade"? För att de i alla fall inte är så tjocka. För att de i alla fall har städat. För att de i alla fall inte slösar bort sina pengar.

Jag förstår verkligen inte värdet i den sortens program, kan någon förklara? Vaför tittar man?

7 kommentarer:

 1. Jag är lika frågande som du.

  SvaraRadera
 2. Kanske för att man vill känna sig lite bättre?
  Ren och skär förnedringsTV, som lever på att vi har en prestationskultur där man är något endast när man är bättre än någon annan.

  SvaraRadera
 3. Jag fattar inte och jag tittar inte. Skitprogram helt enkelt. Tacka vet jag den gamla goda tiden med "Alias Smith & Jones", "De fattiga och de rika", engelska "Arvingarna och "London brinner", det var tider det :-)

  SvaraRadera
 4. Jag håller definitivt med. Så är världen beskaffad i dag. Det är för jävligt vad folk är ytliga och tråkiga. Jag kallar dessa program för socialporr.

  SvaraRadera
 5. Det verkar ju dock vara många som tittar.
  Jag inbillar mig att det är fascinerande för att det är så långt ifrån en själv och det som är det kan man döma och kritisera; och vips blev man lite bättre själv.

  Men det är vad jag tror, jag vet förstås inte.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig - även om jag ibland tittar och förfäras själv. Det handlar nog just om det, att förfäras över andra. Jag gillar ju det där lite mer "vanliga" Halv åtta hos mig, för det känns så härligt vardagligt.

  SvaraRadera
 7. Människor kanske tycker om att se smarrigheter när det gäller andra.

  SvaraRadera