söndag 5 december 2010

Vad ska jag läsa nu?

Om en stund lägger jag mig och läser ut boken och jag ser till min fasa att jag inte har några särskilda böcker liggande olästa i bokhyllan. Var just inloggad på Bokus men blir inte sugen på någon av de som ligger i min önskelista. Eller så är de slut.

Säg en bok du gillar!

10 kommentarer:

 1. Boktjuven. En fullständigt underbar bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Handlar om en liten tjej som stjäl böcker - och så säger jag ingenting mer...

  SvaraRadera
 2. Petra "snodde" min titel. Och så såg jag att du läst den redan. Så då säger jag väl... nä vad svårt det blev. Men jag är förtjust i "100-åringen som klev ut genom fönstret". Och Tärningsspelaren (eller är det tärningskastaren den heter?) Länge sen jag läste den.

  SvaraRadera
 3. Nej, det står still.

  Eller, har du läst Martha Quest-serien?

  Joyce Carol Oates The Falls Tjock och bra.

  SvaraRadera
 4. "Fördjupade studier i katastroffysik"! Marisha Pessls debutroman! En fantastisk historia.
  Den här lånade jag på biblioteket pga titeln. Men jag tyckte att den var så bra att jag köpte den, för att vissa böcker vill jag bara ha.
  "The Falls" tyckte jag också mycket om.
  Läs mer här!
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9127114368

  SvaraRadera
 5. Håller med om Boktjuven. Fantastisk! Och så sägs det att Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann ska vara bra. Läste en bra bok igår: Fortfarande Alice, som handlar om en kvinna som får Altzheimer. Det är en fin liten roman som känns äkta. Eller läs ungdomsboken som vann August, Här ligger jag och blöder! SUPER! Jag har just beställt Sofi Oksanens bok Utrensning som sägs vara helt makalös. Och så är jag sugen på att läsa boken om Sharialand som var Augustnominerad och Spill som vann vuxenAugust ... phu.

  SvaraRadera
 6. Petra: Visst är den bra!

  Singlis: Tärningsspelaren har jag läst, även om det nog var sina modiga 30 år sen. Och jag VET inte om jag verkligen kommer gilla 100-åringen. Jag är lite rädd att den är som Populärmusik i Vittula.

  Nilla: Marta Qeust? Det får jag söka på. Fallen vill jag jättegärna läsa men den finns inte i pocket (på svenska)

  Ruta Ett: Fördjupade studier i katastroffysik? Det är typiskt en sån bok man måste få tips om för den titeln skulle jag aldrig fallit för!

  Magica: Fortfarande Alice, låter intressant. Oksanen är helt okej. Här ligger jag och blöder verkar oxå ok, jag läser ju gärna ungdomsböcker också. (Boktjuven är ju kategoriserad som en sån även om jag tycker det verkar märkligt) Spill finns inte i pocket. Men mycket att bita i där!

  Tack allihop, nu blev det lite lättare!

  SvaraRadera
 7. Marie: Jag har läst en bok av honom och han föll mig inte på läppen. Inte dålig, men inte heller riktigt bra.

  SvaraRadera
 8. Nä hundraåringen är inte alls som Populärmusik. Absolut inte.

  SvaraRadera
 9. Det är det som är så svårt med just litteratur.
  Det är så personligt.
  Murakami måste man vara "in the mood" för att läsa och jag ska villigt erkänna att jag inte förstod vissa delar. Men tyckte ändå om.

  Har du läst Patti Smith - "Just kids"?
  Om inte, rekommenderas!
  Annars finns ju alltid godbitar som Lundell och Östergren.
  Man har aldrig tråkigt i deras sällskap...

  /Marie

  SvaraRadera