onsdag 1 december 2010

Ont i rumpan

Fel dag att ha ont i rumpan på, det hade varit mer logiskt att ha det på fredag, dagen efter julfesten med jobbet. Men nu har jag det idag och jag vet varför.

Igår stod jag på alla fyra och pumpade snabbt upp och ner med armarna. 30 gånger. Liten andningspaus och så pumpa 30 gånger till. Det får man träningsvärk i rumpan av uppenbarligen. Känner lite på handryggarna också. Har du listat ut vad jag gjort än? HLR. Hjärt-lungräddning. Det var mycket intressant och jag är nöjd med att jag klarade av det. Kroppen är ju inte min bästa vän alla gånger men det fixade sig. Jag blir så himla uppe i vad jag gör dessutom. För mig blir det nästan på riktigt. Jag skakade den stackars dockan och pratade som om det vore på riktigt i kartongbiten som föreställde telefon. Vi fick träna med en hjärtstartare också. Alltid bra att prova, det man har gjort fysiskt är det lättare att göra en gång till. 

Förra året vid den här tiden, ja faktiskt dagen efter julfesten, var det en kollega som ramlade ihop på jobbet. Fyra stycken turades om med HLR och en sprang iväg till ett företag bredvid. Där pågick just en HLR-kurs och de hade en hjärtstartare. Det räddade hans liv. Eller rättare sagt: De räddade hans liv.

5 kommentarer:

 1. Jag har också gått HLR-kurs men hoppas att jag aldrig behöver rädda någon för jag tror inte jag kommer komma ihåg hur man gör. Usch, vilket skräckscenario att bli räddad av mig! Det önskar jag inte någon.

  SvaraRadera
 2. Jag tror valet mellan att dö och bli räddad av Nilla är rätt lätt! Och jag tror du kommer komma ihåg om du väl behöver. Du lär ju inte rycka på axlarna och gå därifrån iaf.

  SvaraRadera
 3. Vi har också haft en sån kurs på jobbet, men jag skulle inte komma ihåg ett dyft om någon drabbades i min närhet. Usch vad jag är glömsk...

  SvaraRadera
 4. Jag har också gått kursen och vi har repetitioner lite då och då. Ännu har kunskapen inte kommit till användning. Tack och lov!

  (Ang. förra inlägget: Jag drabbas också ganska ofta av slänga och stänga. Lägga ner bloggandet, men efter ett par dagar, så är jag igång igen.)

  SvaraRadera
 5. Det är lite glest med uppdateringarna här...

  SvaraRadera