tisdag 8 februari 2011

Försiktighet

Jag är inte säker men det verkar som det grasserar ett virus bland bloggar. Jag är själv en ganska försiktig general och klickar inte omkring hejvilt bland länkar. I min statistik upptäckte jag en väldig massa besök och att någon länkar till mig från ett helt okänt ställe som heter goo.gl . Jag klickade inte på den (även fast jag verkligen var nyfiken på var jag nu hade hamnat på för sida) utan istället sökte jag på orden och ser att det kan vara ett virus.

Var på en blogg nyss som hade virus, men mitt virusprogram skrek till (ja, det säger a malware has been detected eller något sådan) och kopplade bort.

Nyfiken ska man vara, men man ska tänka först.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det där känns lite otäckt.
  Är också försiktig med okända länkar.

  Jag måste bara fråga, är det jag som är korkad eller vad. Hur ser man att det varnas för virus på en blogg?
  Jag har alla möjliga brandväggar och skydd man kan tänka sig, så jag "ser" inget.

  Och statistik har jag, både Analytics och någon annan som jag inte vet... Hm.
  Fick för mig någonstans i oktober i fjol, nej jag vill inte veta.
  Ibland blev jag glad, ibland överledsen.
  Kanske blir jag nyfiken igen.

  /Marie

  SvaraRadera
 2. Jag är också försiktig.
  När jag virusvarnas så där är oftast när jag googlar på bilder och kommer in på någon sida (som ser helt normal ut). Inga svenska bloggar dock.

  SvaraRadera
 3. Det finns ett virus som heter goo.gl fast det viruset går genom twitter och du twittrar väl inte har jag för mig. Skulle kunna vara nån av dina läsare som twittrar och omedvetet länkar på så sätt. Skulle du få nån falsk anti-virus popup i datorn så rensa direkt.

  SvaraRadera
 4. Har jag aldrig råkat ut för - men Mac lär vara mycket mindre viruskänslig har jag förstått.

  SvaraRadera
 5. Idag fick jag besök på bloggen via en sajt som heter mulligtPunktse. Och klickade på den. Det borde jag inte gjort och jag hoppas inte att jag får valsa runt i tidningarna som porrsurfande tjänsteman.

  SvaraRadera
 6. Marie: För mig är det mitt virusprogram som varnar. Jag har en gratisvariant som heter Avast, betalvarianterna heter saker som Norton och McAfee och så. Alla gör det inte så att det märks, det är nog en inställningsfråga.

  Åsa: Det har hänt mig också just när jag söker på bilder.

  Mea: Jag fattade också som att det var ett twittervirus men det är helt klart den siten som gjort 42 besök en natt klockan 03. Och jag har besök från Polen och Ryssland och det brukar jag inte ha.

  Magica: Så är det nog, det är ju alltid bättre att använda en "mindre" produkt, det är inte lika intressant att utvecka virus för såna.

  frktjatlund: Det måste ju gå att kategorisera som "shit happens". :-)

  SvaraRadera