lördag 19 februari 2011

Mer ringande

Igår var det en telefontät dag. Senare på kvällen ringde midsommarmannen och vi pratade säkert en hel timme. Inga allvarliga samtalsämnen, vi höll oss till snön, jakt, varg, våra livsstilsskillnader och jo, vi pratade lite om döden också.

Sen ringde syrran, men då hade det blivit idag. Hon var finkänslig nog att inte ringa så många signaler eftersom hon förstod att jag inte kommit upp ur sängen. Klockan var ju bara halvtio. Hon ville hitta på något men jag var lite uppbokad så det gick inte. Jag skulle fika med min kompis som håller på att skilja sig. Var där vid tvåtiden och vi pratade och fikade. Rätt som det var var klockan lite mer och hon frågade om jag ville äta där så vi gjorde middag, åt och pratade. Sen drack vi te och pratade. Sex timmars oavbrutet prat senare åkte jag hem. Det var en värdefull eftermiddag.

Nu uppskattar jag tystnaden här hemma, som kontrast. Tycker om att höra klockans tickande och att se den klotrunda fullmånen utanför fönstret.

Undrar om någon ringer imorrn? Hoppas det för annars måste jag dammsuga. 

5 kommentarer:

 1. Det kan vara riktigt skönt med sådana pratdagar

  SvaraRadera
 2. Dammsuga är tråkigt.

  Jag håller tummarna för att du slipper :-).

  SvaraRadera
 3. Det låter mysigt med en halvdags prat. Men om ämnet var skilsmässa kanske mysigt är fel ord...Men ändå.

  SvaraRadera
 4. haha, ring nå´n själv så slipper du städa.

  SvaraRadera
 5. "Midsommarmannen" - så härligt det lät på något sätt, lite mystiskt, lite spännande sådär. Läste in mig på blogginläggen om midsommar och blev sommarlängtig. Hoppas den kommer snart...

  SvaraRadera