fredag 11 februari 2011

Spännande dag!

Gick för en gångs skull upp när klockan ringde, eller rättare sagt innan den ringde. Snön yrde utanför och världen var vit. Drack mitt te och åt min frukost i sällskap med tidningen. Borstade mina tänder och tvättade mig i sällskap med ingen. Tog på mig en grå kjol och en svart tröja med grått och silver. Denna gång rättvänd. (förra gången undrade jag vad det var för lösa trådar på framsidan och vad det var för lapp som stack ut i sidsömmen).

Öppnade porten och genast kastade sig en vind över mig så jag kippade efter andan. Trippade försiktigt över den oplogade gården mot trottoaren. Väntade på en lååång lucka och trippade över vägbanan till mittenremsan där min bil stod parkerad. Snö upp över halva hjulen. Ett tjockt täcke över hela bilen. Tog fram borsten och började det idoga arbetet med att få den snöfri. Skrapade bort isen från rutorna. Klev in, la i ettan och väntade på att trafikljuset skulle slå om till rött så jag fick fritt spelrum. Gav jämn gas och lyckades ta mig ut från snötäcket till vägbanan och såg i backspegeln hur det slog om till grönt och de andra bilarna så sakteliga kom ikapp. Körde långsamt till jobbet, det var mycket tvättbrädekörning och skak.

När jag kom hem var det svårt att hitta någonstans att göra av bilen. Jag är glad att jag avstod från att köra runt "lilla kiosken" eftersom han som testade det skottade länge. Väldigt länge. Nu står bilen där den står och jag önskar inte mer snö innan måndag.

Här på skylten utanför mitt jobb står det var jag jobbar, för er som undrat.


3 kommentarer:

  1. Jag tyckte det var lite halvskönt att vara hemma idag. Jobbar inte på fredagar.
    Ta bilen en sån här dag skulle jag inte göra. Framförallt för att jag inte har körkort.

    SvaraRadera
  2. Mmmm, är det där du jobbar? Intressant.

    SvaraRadera