måndag 14 februari 2011

Körmiss

Kanske ett i-landsproblem eller ett storstadsproblem men jag missar kören idag. Den buss jag brukar ta går en gång i kvarten. Var vid busshållplatsen 1850, bussen går 1856. Mina två körkompisar kom också så vi stod och pratade och hade trevligt. Kände oss lite busiga när jag tog upp mobilen och spelade en låt vi diskuterade, ganska högt. Ungdomar tror ju gärna att gamla tanter vare sig har mobil eller förstånd om att rippa en cd och och lägga in som mp3 på den. Och sen spela upp den med full volym i en busshållplats! Nåja, vi väntade och väntade men bussen kom inte. Inte nästa heller. Efter en dryg halvtimme gav vi upp. Det är ju kallt dessutom, -14. När jag kom hem och upp såg jag bussen komma på gatan nedanför, 35 minuter försenad. Och efter en minut kom nästa buss. Och nästa. Fyra stycken på några minuter. SL kanske har börjat med konvojer?

Jag får väl spela mina stämmor här hemma och yla för mig själv idag. Ta en kopp te kanske. Tina upp fötterna som hann bli ganska kalla på den där stunden. Det är skillnad på hur man klär sig om man vet att man ska vara ute. Oj, som jag gnäller! Får tänka på att jag i alla fall fick parkeringsplats när jag kom hem från jobbet. Och på att jag sovit jättegott i natt. Jobbat bra. Fick ett chokladhjärta i matsalen. Sådärja, nu känns det bättre.

4 kommentarer:

 1. Oj ni kommer att kallas för tantmaffian efter detta uppförande vid busshållplatsen (det kanske var därför inte bussen vågade komma).

  I den här kylan har man ingen lust att stå och frysa - förstår att ni gav upp.

  SvaraRadera
 2. Uschm usch, bli kall om fötterna är blä!Rippa en cd - det kan inte den här tanten! Vet inte ens vad det är...
  Tur att ni hade en kul stund i allafall!
  Det blir ju någon slags dominoeffekt när en buss blir sen som övergår i ketchupeffekt!

  SvaraRadera
 3. Trist med kören, men shit happens, det är ju vinter.
  När ungdomar pratar om tanter som inte kan rippa en cd och och lägga in som mp3 på den. Och sen spela upp den........så pratar de om mig.

  SvaraRadera
 4. Har nåt svagt minne av att jag var med om nån liknande busshändelse för ett tag sen. Fast det gällde nog bara två bussar och inte fler.

  SvaraRadera