tisdag 22 juni 2010

I fel kropp?

Ibland tror jag att jag är mer man än kvinna. Jag kan nämligen inte göra två saker samtidigt. I det här fallet prata och laga mat. Idag hade jag bestämt mig för att vara sådär lättsinnigt enkel som alla andra verkar vara när de lagar mat. De liksom lagar med ena handen och pratar med andra.

Redan vid lökhackningen körde det ihop sig, märkte jag när jag helt plötsligt hade lämnat skärbrädan och satt vid bardisken och diskuterade med syrran istället för att finfördela. Så jag får nog inse att jag inte har den sortens simultankapacitet. Bra, då vet jag det!

Nu har vi gjort en ungefärlig planering för vår Sörmlandstur. Vi tänkte åka till lite platser där vår släkt har bott för länge sen. Platsen där pappa föddes på 1900-talet. Stationen där morfarfar jobbade på 1800-talet. Bruket där våra invandrade vallonsläktingar befolkade omgivningen på 1700-talet. En av dem hette Kilian i förnamn. Vackert namn, eller hur?

7 kommentarer:

 1. Hahaha, du är rolig! Det sägs att män inte kan göra två saker samtidigt. Eftersom jag arbetar på restaurang måste jag kunna göra femton saker samtidigt. Och jag klarar av det...

  Håller med dig om namnet Kilian. Det är vackert.

  SvaraRadera
 2. Den där simultankapaciteten har inte jag heller. Jag försöker verkligen laga och fixa med maten samtidigt som jag pratar med någon gäst när jag har en sån här men det går INTE. Helt disträ blir jag, kan varken tänka eller laga mat. Total kollaps, kan man säga.

  SvaraRadera
 3. Lennart & Nilla: Egentligen tror jag det där med tjejers simultankapacitet är överreklamerat. Jag tror mer att det skiljer från person till person, som så mycket annat.

  SvaraRadera
 4. Nja jag har nog en del simultankapacitet. Det har hänt att jag pratat i telefon, lagat middag och ammat samtidigt. Med en arm håller man ungen, med den andra fixar man mat och huvudet är lutat åt sidan så att telefonen sitter fast mellan axel och öra.

  SvaraRadera
 5. Mea: Det förvånar mig inte att du har simultankapacitet! Du hade nog inte överlevt utan den..

  SvaraRadera
 6. Gamla bruk är roligt att besöka och vara på, de bär på mycket historia. När jag var yngre var vi en hel del på Engelsbergs bruk på somrarna. Moster o morbror fick använda det lite som sommarboende. Där spökade det sades det. Inget jag märkte av - men spännande var det... ;)

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken intressant tripp ni ska göra! Antagligen kommer det att trigga i gång fantasin ordentligt om hur släkten hade det!
  Vad gäller simultankapacitet så har jag nog det, men ibland krockar den med kaos - jag gör flera saker samtidigt och det blir mest en enda röra!

  SvaraRadera