tisdag 1 juni 2010

Trist

Nu blev det sådär tråkigt igen. Trollet har gått in eller ut ur sin skog eller var hon nu är. Mofs har försvunnit någonstans i landets utmarker. Och nu senast har Nilla aviserat sin kommande frånvaro. Det är tråkigt. Det hjälps inte att det fortfarande finns många andra jag tycker om och vill läsa, jag tycker ändå inte om när människor försvinner för mig. Det känns så förgängligt. Jag vill ha långsiktighet. Jag tycker om det välbekantas trygghet. Jag tycker om att le igenkännande. Jag kan känna att det inte är någon idé att tycka om, alla går sin väg ändå och lämnar mig kvar. Jag krymper. Fingrarna stumnar och det känns meningslöst att dela tankar. Det känns som att jag måste vara ytlig och det vill jag inte. Nä, just nu känns det inte alls bra. Jag får fly. Den enda flykt som är tillgänglig är böckernas värld, så dit flyr jag. Begraver mig i ett slott på 1500-talet. Gråter andras tårar över en död kung.

8 kommentarer:

  1. Somrarna är värst för då är alla iväg och hittar på saker men själv sitter jag och glor på en dator där ingenting händer.
    Finns det överhuvudtaget långsiktighet? Finns det överhuvudtaget trygghet? Jag börjar verkligen undra. Du flyr in i böckernas värld och jag får väl fly in i Lost igen.

    SvaraRadera
  2. ..och aldrig mötas de två...

    SvaraRadera
  3. Vilka två? Böcker och Lost eller Du och Jag eller möjligen Långsiktighet och Trygghet?

    SvaraRadera
  4. Nja vet inte om jag håller med riktigt. Lost som bok skulle kunna fungera även om det skulle ha varit ännu svårare att förstå. Å andra sidan funkar det även att läsa en bok samtidigt som man tittar på Lost.
    Jag bor visserligen i nåt som kan liknas vid ett uthus. Jag är usel på att laga mat så nån speciellt god mat lär här inte bli heller tyvärr. Det ligger saker lite där och här. Inga vackra blommor vare sig ute eller inne. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum. För dig finns det absolut hjärterum så du är välkommen precis när du vill och du vet att jag verkligen menar det.

    SvaraRadera
  5. Närå jag är inte försvunnen, bara från Bloggatmosfären. Jag är så glad att du skriver. Jag kikar in här och känner lite trygghet och igenkännande. Om du vill vågar och törs så kan vi ju ses på fejjan? Du har ju min mailadress.
    F.ö så sträckläste jag nyligen "Snabba cash" och nu glor jag vad du har läst för att få boktips.

    SvaraRadera
  6. Upp med hakan Maj! Jag är kvar! Kram!

    SvaraRadera
  7. Äsch vadå, hela skiten försvann, hittar på en ny kommentar imorgon istället. Najti!

    SvaraRadera