måndag 21 juni 2010

Planer

Nu har jag fått reda på vad jag ska ta med mig när jag åker norrut för att fira midsommar. Köttbullar. Ostar. Bearnaissås. Och det där sista köper (eller gör) jag aldrig själv, kan jag få ett tips om någon sort som är god?

Då ska bilen ut på långtur. Hela 22 mil enkel resa. Det är det längsta den gått i ett sträck! Fast jag tar nog fika med mig och rastar vid Tre Ängar så jag får röra lite på mig. Jag har världens bästa vägbeskrivning dit jag ska. Det står viktiga saker i den som att jag ska svänga efter Bilia, att det är skog i tre mil, att jag ska ska åka förbi ICA. Istället för de där proffsproducerade där det står att man ska köra E4:an i 32,33333 km och ta avfart hit och påfart dit. Vem ser siffrorna på trippmätararen när de kör? Inte jag i alla fall.

Ikväll har jag gjort musli. Den blir så god. Hittade torkade gojibär när jag var och handlade så den blev vacker också med röda prickar. Och så hade jag svarta sesamfrön i, fast de ser mer ut som myror.

10 kommentarer:

 1. Älskar hemmagjord müsli! Ha i en skvätt kanel också, så blir den bättre än bäst! Kram!

  SvaraRadera
 2. Köp Erik Lallerstedts bernaise i genomskinlig plastburk och värm i vattenbad på mkt svag värme. Den är supergod. Ha en skön midsommar!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du får en härlig midsommarhelg, det låter så när du får resa bort.

  SvaraRadera
 4. Bearnaisesås på midsommar!? Nej, säg att du glömde den.

  SvaraRadera
 5. PS

  Svar på din medelålderskrisfråga på min blogg.

  SvaraRadera
 6. Nåt tips på hemmalagad bearnaise har jag inte då jag alltid tar den enkla vägen ut och köper i pulverform. Å andra sidan tycker jag de är goda så det gör inte så mkt. Hur länge ska du vara iväg på din midsommartripp?

  SvaraRadera
 7. Bearnaise finns recept på i de flesta kokböcker, men varför joxa med det när det finns så god att köpa? Och det ÄR joxigt att göra den själv, den skär sig väldigt gärna... Sen kan man göra en väldigt god kall bearnaise, med creme fraiche, kanske passar den bra på midsommar? Lätt och gott till grillat kött, och kan utökas efter behov. Hojta till så får du receptet av mig :-)

  SvaraRadera
 8. 22 mil - det längsta bilen gått i ett sträck?! Å jag som ibland funderar på varför jag har bil. Det behöver jag inte nu - 20 mil lite drygt har jag till Sundsvall och Ikea, det är en av mina färder i sommar och den kallar jag för en kortare tur... Men det låter som du ska ha en liten trevlig helg och beasås på påse funkar men det där med Lallerstedts lät intressant! Har aldrig sett den här i mina trakter - får nog göra en långtur (:D) om jag ska hitta den! Trevlig tripp på dig!

  SvaraRadera
 9. Kör försiktigt och njut av turen. Bearnaisesås kan jag inte tipsa om sorry.
  Jag klarar inte heller av såna där proffsvägbeskrivningar. I min vägbeskrivning till torpet ska man svänga höger genom björkallén och ta till vänster in i skogen precis när man ser huset nere vid sjön. det går mycket lättare när man slipper hålla reda på en massa kilometer och meter. En trevlig midsommar önskar jag dig

  SvaraRadera
 10. Lennart: Jag ska prova med en liten del av muslin. Kanel är ju gott till filmjölk så logiskt borde det funka.

  Magica: Jag tog Lallerstedt. Iaf såsen hans.

  Nilla: Jag har ju så svårt för att ljuga!

  Mea: Jag åker på midsommaraftons morgon och sen vet jag inte om det blir en eller två nätter borta.

  Whitlady: Det låter intressant, men jag grillar nästan aldrig. Trist typ va?

  Annika: Tänk så olika vi har det.

  Kersti: Visst är beskrivande beskrivningar bäst! Trevlig midsommar till dig med! Räknar med att få se en fin bild på din blogg sen nästa vecka.

  SvaraRadera