torsdag 7 maj 2009

Tappade saker

Om du tappat något och vänder om för att leta efter det, var letar du då? En tappad vante borde ligga på marken. Men nähej, det gör den inte! Den vinkar åt dig från en staketspjäla, vilar uttröttad ovanpå ett elskåp, har snirklat in sig mellan två stolpar, ligger och solar på en tidningslåda eller befinner sig varsomhelst från en meters höjd och uppåt, inte på marken!

Klart att jag förstår att det är av vänlighet som folk tar upp tappade saker från marken men när jag idag såg en tappad barnsocka ovanpå postskåpet i trappuppgången så undrade jag om föräldern kommer höja blicken så högt och leta. Men en saknad socka kan man ju alltid skylla på tvättmaskinsmonstret.

2 kommentarer:

  1. Jag läste en fransmans syn på det här med vantar på staket i Sverige. I Frankrike "räddar" man inte borttappade saker från att trampas ner i smutsen, eftersom ändå ingen brydde sig om att gå tillbaka och leta. Borta förblir borta. Så han tyckte att det var en positiv inställning till andras prylar, att man ville rädda dem från att förstöras.

    SvaraRadera
  2. Undrar varför vi letar och inte de? Undrar om de rycker på axlarna också? Medan vi böjer huvudet undan den isiga vinden och letar.

    SvaraRadera