tisdag 8 juni 2010

Råkade somna

För en gångs skull råkade jag somna under icke sovtid. Blev så sanslöst trött efter middagen att jag kröp ner i sängen och läste och rätt som det var hade jag somnat. Sov kanske en halvtimme. Med den påföljden att jag är jättepigg nu. Dumt.

Tror det var lite känslomässig utmattningssömn. Hade ett möte på jobbet i morse som var lite påfrestande. Jag har ju tidigare berättat att jag inte kommit så bra överens med min chef. Jag är dessutom en ärlig person så jag har inte stuckit under stol med det. Det är obra, jag vet. Dessutom har mitt jobb varit osäkert med den påföljden att jag inte varit mitt vanliga positiva jag. Vilket jag i alla fall inbillar är mitt normaltillstånd. Nåja, vi hade lönesamtal förra veckan (som egentligen skulle ha varit i höstas) och på den femgradiga skalan där fem är högst fick jag två. Det har aldrig hänt tidigare. Skälet var att jag varit just negativ. Jag tror hon sa illojal också. Ur lönesynpunkt kan jag väl leva med det. Men det känns som jag blivit straffad för att jag har visat vad jag tycker. De som pratar skit i lönndom och ler och är trevliga när chefen ser, kommer undan. För mig känns det orättvist. Jag mår ju bättre nu när jag vet att jag får jobba kvar och min chef kör inte med ångvälten på samma sätt som tidigare så jag har faktiskt hittat tillbaka en hel del till arbetsglädjen. Men nu blir det som att det blir falskt. Att det verkar som att jag fejkar för att jag måste vara på gott humör, fast det inte är så. Att jag är en ögontjänare. Usch.

4 kommentarer:

  1. Fan va surt. Men tyvärr tror jag det ser ut så många ställen. Är man ärlig så får man skit för det. Kan ju tolkas som att chefen vill att du ska smöra. Som jag ser det borde en chef verkligen tycka om ärlighet även om den inte är positiv. Då kan man ju få en chans att ändra arbetsklimatet vilket är betydligt svårare vid oärlighet.

    SvaraRadera
  2. Det var det absolut knasigaste jag har hört. Frågan är väl om du levererar det du ska eller inte?
    En chef får tyvärr det arbetsklimat han/hon skapar...

    SvaraRadera
  3. Håller verkligen med, men så ser det ut i världen. För att få förmåner måste man vara en glidare och inte en jobbig typ, jag vet, jag är nämligen också en sån person som säger vad jag tycker. Och det straffar sig. Jag har också fått en ny chef som jag inte gillar, usch.

    SvaraRadera
  4. Det är inte bara hur man utför jobbet som räknas, ett av kriterierna är "attityd".

    Men vad som var bra, i allt det obra, var att jag inte var den enda i gruppen som hade attitydproblemet och de andra är även de "jobbiga typer". Det blev ganska tydligt att problemet kanske inte ligger hos oss utan i ledarstilen hos vår chef. Och med på samtalet igår var både hennes chef och personalchefen och jag la märke till deras reaktioner. Genom tårarna. :-)

    SvaraRadera