fredag 16 juli 2010

Inte lika gott som det låter

Champagne är inte lika gott som det låter. Det låter exklusivt, dyrt, festligt, speciellt och gott. Men när jag nu drack upp den lilla flaska jag haft liggande så smakade det sådär. Första munfullen känns speciell, det tycker jag. Men sen är det mest bubblor och efter bubblor kommer rapar.

Men nu är det gjort, jag slipper ha den där flaskan liggande.

Hade faktiskt tänkt laga riktigt mat idag, men nä. Det blev sallad och en kycklingklubba. Åt dessutom inne och inte på balkongen som jag gjort den senaste tiden.

Förresten, jag tror det märks att det inte regnat på länge. Jag har trätrall på balkongen och jag ser att det är spindelnät under trallen. Det har det inte varit något år tidigare, jag gissar att det har slagits bort av regndropparna. Nu sögs det istället upp av dammsugaren.

Har du lyssnat på några sommarprogram? Är det något du fallit för och tycker jag ska lyssna på? Just nu lyssnar jag på Per Holknekt och det är väl iofs intressant men han låter så dryg. Och är det något jag har svårt för är det dryghet. När jag tränade tidigare idag hörde jag på Aris Firoretos och det var bra. Bra musik också och det tycker jag är en av fördelarna med Sommar, jag får nya infallsvinklar. T.ex tyckte jag den här var väldigt bra, Massive Attack - Paradise Circus.

8 kommentarer:

 1. Men vad bra! Då behöver jag inte börja dricka champagne som jag hade tänkt för att vara lite normal. Om det inte är gott skiter jag i det.

  SvaraRadera
 2. Fast jag lär få mothugg av Singelmamman!

  SvaraRadera
 3. Men det är skillnad på Champagne, precis som på vin! Jag försöker vara patriotisk och lyssna på de Åländska sommarpratarna... (inte alltid så kul...)

  SvaraRadera
 4. Killen, vad han nu heter, från Glada Hudik var bra, Mikael Bindefelt och Eva Dahlgren likaså.
  Och regissören vad han nu heter (Bröllpsfotografen. Jag har säkert fler men de är de jag kommer på nu.

  SvaraRadera
 5. Fru Venus: Samma sorts program som vårt, fast med ålänningar?

  Åsa: Hudiksnubben lyssnade jag på och det var bra. Men Bindefelt och Ulf Malmros har jag inte lyssnat på. Då ska jag ta någon av dem imorrn.

  SvaraRadera
 6. Hm...
  Nu vill jag ju inte låta besser, men Champagne (äkta Champagne) får inte hålla över 12 grader.
  Då håller det inte och smakar skit rent ut sagt.
  Jag fick skäll av min svägerska när hon såg en flaska Louis Roederer tillsammans med vinflaskorna i rumstemperatur.
  Du, ge det en chans till - det är himmelskt!
  Och man blir så skönt beruskad...

  Och spindlarna... de finns där lyckan finns...

  /Marie

  SvaraRadera
 7. Marie: Du får låta precis hur du vill! :-) Jag gillar när folk säger sån't de vet.

  Den var rätt kall, hade haft den i kylen ett par timmar och det var bara en halvflaska. Pol Roger hette det och ska nog vara en bra sort, tror jag. Fast den var gammal, iofs.

  Den var god förra gången jag drack den men det kan bero på att då firade vi något och var ett sällskap, ibland betyder sån't något också.

  SvaraRadera
 8. Jag får bara huvudvärk av champagne, så frågar du mig är det totalt överskattat. Tycker också att Aris var bra, Elisabeth Åsbrink var väldigt bra (några dagar sen) och nu ser jag fram emot Pija Lindenbaum och lyssnarnas favorit. I övrigt tycker jag inte det har varit över hövan so far!

  SvaraRadera