söndag 4 juli 2010

På balkongen


En av balkonglådorna. Heliotropen längst till vänster sprider sin väldoft över hela balkongen. Det är inte bara jag som tycker om den, bina tycker lika mycket om den som de tycker om lavendeln en bit ifrån.Dahlian blev jag förtjust i för färgkombinationens skull. Rött och gult.

Jag har en balkonglåda till men den är så nyplanterad att den måste få växa lite innan jag visar den. Och så har jag gräs, timjan, luktärt, solros, fetblad, jordgubb och fuchsia i andra krukor.

6 kommentarer:

 1. Jag är inte så förtjust i blått, men den lådan är jättefin! Dahlian är däremot lite mer "jag"!

  SvaraRadera
 2. Så vackert. Min fråga är bara hur du får plats att sitta där ute med allt blommigt och grönt. Hur stor balkong har du egentligen?

  SvaraRadera
 3. Haha, den är pytteliten! Eller smal i alla fall, bara 90 cm. Men lång, den går runt hörnet på huset så den är nog 6-8 meter lång. Men den är helt klart väldigt pysslig att röra sig på. Det är tur jag är själv för att mötas två stycken blir väldig närkontakt.

  SvaraRadera
 4. Superfint! I år orkade jag inte göra ngt åt balkongen. Lite lavendel och min nu utblommade syren, smultron som bara är i halva krukan och lita annat jag inte minns namnet på. Men inte "min" balkong. Bara blommor. Nästa år eller till hösten så... :-)

  SvaraRadera
 5. Så vackert du har det Maj. Har förstått att din balkong är en liten oas.

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken vacker Dahlia!!!

  Den stängda boken av Jette A. Kaarsbøl har jag inte läst. Den ligger på min läslista nu!!!

  SvaraRadera